Institutioner og interesseorganisationer
Det kræver samarbejde på tværs af sektorer at indfri FN’s Verdensmål. Derfor arbejder PlanBørnefonden sammen med forskellige institutioner og interesseorganisationer for at skabe forandring i nogle af verdens mest udsatte lande.
SMS-beskeder forbedrer gravides sundhed i Benin i samarbejde med Maternity Foundation
Viden hænger uløseligt sammen med sund graviditet. Derfor samarbejder vi med organisationen Maternity Foundation for at oplyse gravide og kommende fædre om sundhed gennem en SMS-service, hvor kommende forældre får vigtig viden om graviditet, fødsel og amning direkte på deres telefon.
”Med vores nye SMS-beskeder får vi evidensbaseret viden ud til de mange gravide kvinder”
Efter projektets første fase er det tydeligt, at potentialet er stort. Det fortæller Iben Rasmine Østergaard Marcussen, Programme Manager hos PlanBørnefonden:
”Projektet har fået en rigtig god modtagelse. I lokalsamfundene i eksempelvis Benin florerer der rigtig mange myter om, hvordan kvinder skal opføre sig, når de er gravide, for eksempel at de ikke må spise protein eller frugt. Men med vores nye SMS-beskeder får vi evidensbaseret viden ud til de mange gravide kvinder, som lever langt ude på landet, og som ellers er rigtig svære at få fat på,” siger hun.
SMS-løsningen
SMS-løsningen er et led i et større samarbejde mellem PlanBørnefonden og Maternity Foundation om at bruge mobile og digitale løsninger til at forbedre mødre- og spædbørnssundhed ude i verden. Sammen arbejder vi også på at udrulle Maternity Foundation’s Safe Delivery App, et digitalt træningsredskab til jordemødre, i en række lande i Afrika. SMS-løsningen er indtil nu udviklet og testet i Benin, og med tiden er planen at udrulle den i flere lande som led i arbejdet for sunde graviditeter og fødsler for verdens mødre.
Vi sætter fokus på skolegang med Alliancen for Uddannelse i Kriser
COVID-19 har skabt en historisk global uddannelseskrise og gjort det synligt for alle, hvor vigtig en rolle uddannelse også har i forhold til at sikre børns trivsel og sikkerhed under kriser. Allerede før COVID-19 var der 258 mio. børn og unge rundt om i verden, der ikke gik i skole. Halvdelen af disse børn var direkte berørt af krige eller katastrofer. Alligevel går blot tre procent af det globale, humanitære budget til uddannelse.
Det kræver en hidtil uset politisk vilje og stærke partnerskaber for at undgå, at den globale uddannelseskrise får varige konsekvenser for en generation af børn og unge i verdens fattigste og mest skrøbelige lande.
Derfor lancerede PlanBørnefonden i 2021 sammen med Red Barnet Alliancen for Uddannelse i Kriser, der samler de vigtigste aktører for at styrke det danske politiske engagement og partnerskab for innovativ og effektiv uddannelsesfinansiering til lande påvirket af kriser og katastrofer. Det er ambitionen, at alliancen bidrager til en øget dialog og et styrket samarbejde på tværs af politiske og faglige skel, og alliancen består derfor af aktører med vidt forskellige erfaringer og kompetencer, herunder udviklingspolitiske ordførere, virksomheder, fonde, FN-organisationer samt danske civilsamfundsorganisationer.