PlanBørnefonden indgår nyt strategisk partnerskab med Danida

Af Andreas Malmos

Danida har indgået en ny strategisk partnerskabsaftale med PlanBørnefonden, der får tilført 43 millioner kroner årligt til langsigtet udviklingsarbejde og humanitære indsatser i Vest- og Østafrika. Det er fire millioner kroner mere end den seneste partnerskabsaftale fra 2018-2021.

PlanBørnefonden skal i den nye aftale arbejde mere i humanitære kriser med særligt fokus på pigers rettigheder. Vicedirektør i PlanBørnefonden Anne Smith Petersen er glad for den nye aftale, som giver PlanBørnefonden mulighed for at nå endnu flere børn og unge:

”Som en del af den nye aftale kan vi fortsætte vores arbejde for at fremme børn og unges rettigheder med særligt fokus på pigernes muligheder. Vi vil fortsat bidrage til jobskabelse og fremme unges erhvervsevne og bekæmpe vold mod piger og unge kvinder,” siger Anne Smith Petersen.

Den nye aftale får et øget fokus på klimaforandringer og humanitære kriser, forklarer Anne Smith Petersen:

”Vi kommer i højere grad til at støtte unge i at tilpasse sig de klimaforandringer, der allerede rammer dem. Det handler blandt andet om at uddanne unge – særligt unge kvinder – i grønne teknologier, som der er stor efterspørgsel efter på arbejdsmarkedet i flere afrikanske lande. Samtidig ser vi også flere konflikter og humanitære kriser, hvor vi kan bidrage til sikkerhed og uddannelse til børn og unge på flugt,” siger Anne Smith Petersen.

Et fundament af resultater

Den nye partnerskabsaftale bygger på et stærkt fundament af resultater, der er skabt med støtte fra Danida og de mere end 50.000 danske sponsorer og virksomheder, der hver måned støtter PlanBørnefondens arbejde. Et arbejde, der det seneste år har haft COVID-19 som omdrejningspunkt.

Sidste år alene har PlanBørnefonden og lokale partnere sikret undervisning til mere end 120.000 unge i storbyer i Kenya, Uganda, Zimbabwe og Etiopien i at forebygge smittespredning. I Vestafrika har vi øget vores tætte samarbejde med sundhedsklinikker og har blandt andet uddannet 1.300 undervisere og lokale partnere i forebyggelse af COVID-19. Omkring 123.000 unge mænd og kvinder deltog i informationsmøder om COVID-19.

PlanBørnefondens støtte nåede i alt 1.2 millioner børn i regnskabsåret 2020/2021.

18 danske civilsamfundsorganisationer får de næste fire år status som strategiske partnere. Aftalerne vil fordele 1,264 milliarder kroner om året til organisationerne.