Den Centralafrikanske Republik

Her på siden kan du læse om vores generelle arbejde i landet. Hvis der opstår uroligheder eller lignende i det område, hvor dit sponsorbarn bor, hører du fra os via mail, hvis sponsorbarnet bliver direkte påvirket.

Et barn i Den Centralafrikanske Republik har mindre chance for at fejre sin fem-års fødselsdag end børn i de fleste andre lande i Afrika og i verden. Fattigdom, konflikter, mangel på rent drikkevand og underernæring er bare nogle af de problemer, der ligger til grund for det.  

Hvis du har et sponsorbarn i Den Centralafrikanske Republik, er du med til at bekæmpe den høje børnedødelighed. Du bidrager i kampen mod børneægteskaber, du er med til at give flere børn adgang til skole og få flere unge i arbejde, og du beskytter børn mod vold og overgreb. Du er med til at styrke levevilkårene hos børn, unge og deres familier, så de kan skabe en bedre fremtid for sig selv og andre.

Vores indsatser muliggøres både af sponsorernes bidrag, enkeltdonationer og de midler, vi modtager fra private fonde og institutionelle donorer.

Læs mere om, hvordan vi arbejder

Vil du være sponsor for et barn?

Når du bliver sponsor, støtter du ikke kun det enkelte barn.

Som sponsor er du med til at ændre livet for børn og unge i verdens mest udsatte områder. Du kan følge med i sponsorbarnets liv gennem billeder, og du har mulighed for at skrive breve med sponsorbarnet.

Læs mere om at være sponsor

Vores fokus i Den Centralafrikanske Republik er at beskytte børn og unge, der er særligt sårbare under kriser. 17-årige Junior er en af dem. Han måtte flygte fra sit hjem, da en væbnet gruppe angreb hans landsby midt om natten. Var han blevet tilbage, var han højst sandsynligt blevet tvunget til at være børnesoldat. Junior har deltaget i et af vores tømrerkursuser og kan nu tjene penge, så han kan forsøge sig selv og sin familie.

Vores arbejde i Den Centralafrikanske Republik

Den Centralafrikanske Republik er et land i det centrale Afrika. Landet, der er et af de allerfattigste lande i verden, deler grænser med Chad, Sydsudan, Sudan, Congo, DR Congo og Cameroun.

Plan International begyndte at arbejde i Den Centralafrikanske Republik i 2014 for at skabe bedre vilkår for børn, herunder få flere børn i skole, give dem en sikker barndom og uddele mad. Den humanitære situation i landet er nemlig meget kritisk.

Mere end 2.3 millioner mennesker, herunder mere end 1.1 millioner børn, har brug for humanitær hjælp i Den Centralafrikanske Republik. Landet er hårdt ramt af interne konflikter, og der er mere end 500.000 interne flygtninge i landet. Det lægger et massivt pres på landets sociale ydelser.

Som sponsor er du med til at støtte de programmer og aktiviteter, vi har i Den Centralafrikanske Republik med fokus på at engagere og løfte de børn og unge, der er særligt udsatte under længerevarende kriser. Du med til at sikre, at børn, unge og deres familier på flugt får den nødvendige hjælp, og at børn kan komme i i børnehave og i skole, selvom de er på flugt. Du er med til at give unge en uddannelse, f.eks. som syerske, så de kan tjene penge og klare sig selv. Og så er du med til at beskytte børn mod vold og overgreb.