Egypten

Her på siden kan du læse om vores generelle arbejde i landet. Hvis der opstår uroligheder eller lignende i det område, hvor dit sponsorbarn bor, hører du fra os via mail, hvis sponsorbarnet bliver direkte påvirket.

Et af vores vigtigste fokusområder i Egypten er, at alle børn skal have lige muligheder. Landets kulturelle normer og fattigdom er medvirkende til, at piger generelt ikke har samme muligheder som drenge. Piger bliver gift bort, mens de stadig er børn, og de bliver gravide alt for tidligt. Mange får heller ikke lov til at færdiggøre deres skolegang.

Hvis du har et sponsorbarn i Egypten, bidrager du i kampen mod børneægteskaber, du er med til at give flere børn adgang til skole og få flere unge i arbejde, og du beskytter børn mod vold og overgreb som f.eks. omskæring af piger. Du er med til at styrke levevilkårene hos børn, unge og deres familier, så de kan skabe en bedre fremtid for sig selv og andre.

Vores indsatser muliggøres både af sponsorernes bidrag, enkeltdonationer og de midler, vi modtager fra private fonde og institutionelle donorer.

Læs mere om, hvordan vi arbejder

Vil du være sponsor for et barn?

Når du bliver sponsor, støtter du ikke kun det enkelte barn.

Som sponsor er du med til at ændre livet for børn og unge i verdens mest udsatte områder. Du kan følge med i sponsorbarnets liv gennem billeder, og du har mulighed for at skrive breve med sponsorbarnet.

Læs mere om at være sponsor

Mød et sponsorbarn

Hvordan er det egentlig at være sponsorbarn? Hør Reham fra Egypten fortælle!

Velkommen til Egypten!Velkommen til Egypten!

Vores arbejde i Egypten

Egypten er et land i det nordøstlige Afrika. Landet grænser op til Libyen, Sudan og Israel og til Middelhavet i nord.

Plan International begyndte at arbejde i Egypten i 1981 for at skabe bedre vilkår for børn.  

Som sponsor er du med til at støtte de programmer og aktiviteter, vi har i Egypten med fokus på at oplyse børn og unge om deres rettigheder og gøre op med de problemer, der relaterer sig til ulighed mellem kønnene, bl.a. ved at give piger en stemme gennem vores projekter. Du med til at sikre, at flere børn kan vokse op i trygge rammer, bl.a. ved at skabe rum til forældre, så de kan lære mere om barnets behov. Du er med til at give unge en uddannelse, så de kan tjene penge og klare sig selv, og så er du med til at beskytte børn mod vold og overgreb.

I Egypten er det normalt, at piger bliver omskåret. Et indgreb, der indebærer livsvarige, smertefulde skader. 17-årige Marwa fra en forstad til Cairo skulle have været omskåret ligesom sine veninder. Men efter at have deltaget i et af vores projekter, lærte hun, at indgrebet er skadeligt i stedet for gavnligt – hvilket hun ellers havde troet. Hun overbeviste sin mor om, at hun ikke skulle omskæres. Nu kæmper hun selv mod omskæring ved at oplyse andre unge og fortælle dem, hvor skadeligt indgrebet er.