Senegal

Her på siden kan du læse om vores generelle arbejde i landet. Hvis der opstår uroligheder eller lignende i det område, hvor dit sponsorbarn bor, hører du fra os via mail, hvis sponsorbarnet bliver direkte påvirket.

Et barn i Senegal har mindre chance for at blive fem år gammel end et barn i Danmark. Børnedødeligheden er høj, bl.a. på grund af dårlig adgang til sundhedsfaciliteter samt fattigdom. På grund af forældede kønsnormer bliver mange unge piger omskåret, gift bort, dropper ud af skolen og bliver gravide meget tidligt.

Hvis du har et sponsorbarn i Senegal, er du med til at bekæmpe den høje børnedødelighed. Du bidrager til kampen mod børneægteskaber og tidlige graviditeter og er med til at give flere børn adgang til skole og få flere unge i arbejde. Du beskytter børn mod vold og overgreb, herunder også omskæring af piger, og er med til at styrke levevilkårene hos børn, unge og deres familier, så de kan skabe en bedre fremtid for sig selv og andre.

Vores indsatser muliggøres både af sponsorernes bidrag, enkeltdonationer og de midler, vi modtager fra private fonde og institutionelle donorer.

Læs mere om, hvordan vi arbejder

Mød et sponsorbarn

Hvordan er det egentlig at være sponsorbarn? Hør Fatimata fra Senegal fortælle!

Velkommen til Senegal!Velkommen til Senegal!

Når du bliver sponsor, støtter du ikke kun det enkelte barn.

Som sponsor er du med til at ændre livet for børn og unge i verdens mest udsatte områder. Du kan følge med i sponsorbarnets liv gennem billeder, og du har mulighed for at skrive breve med sponsorbarnet.

Læs mere om at være sponsor

Fatoumata, 19, er en spirende kunstner og kæmper for ligestilling i Dakar, Senegal. Hun maler for at udtrykke sine synspunkter om pigers liv og de udfordringer, de står over for, herunder voldtægt, vold i hjemmet, menstruation, teenagegraviditet og andre politiske spørgsmål. Hun håber på, at malerierne kan være med til at inspirere andre piger til at skabe forandring det sted, de bor. “Det her kunstværk handler om pigers liv i Senegal. Du kan se, at en pige laver pligter, før hun tager i skole, mens drengen vågner tidligt om morgenen, tager sin taske og tager af sted. Pigen skal lave husarbejde, før hun tager i skole!” Plan International arbejder i Senegal for at skabe lige muligheder til alle uanset køn. Vi iværksætter bl.a. kunstworkshops for at sætte fokus på de udfordringer, særligt piger i Senegal står overfor. ”Mange siger, at kvinder f.eks. ikke kan være mekanikere. Men nu begynder vi at se kvinder være mekanikere og tømrere.”

Vores arbejde i Senegal

Senegal ligger i det vestlige Afrika og grænser op til Gambia, Guinea-Bissau, Mali, Mauretanien og Atlanterhavet. Det officielle sprog i landet er fransk.

Plan International har været til stede i de mest sårbare områder i Senegal siden 1982 med fokus på at styrke pigers rettigheder og forhindre overtrædelse af børns rettigheder.

Som sponsor er du med til at beskytte børn mod alle former for overgeb og vold, herunder børneægteskaber, omskæring af piger og tidlige graviditeter. Du er med til at bekæmpe sygdomme og skabe bedre adgang til sundhedsfaciliteter. Du bidrager til vores arbejde for at forbedre børns adgang til skolegang og uddannelse og støtter unge i at få adgang til jobs. Din støtte kan også gå til at udbrede nødhjælp, herunder uddele mad og vand, hvis katastrofen sker. Du støtter samtidig børn i krisesituationer.