20-årige Mille-Malou er sponsor med sin far: ”Det er fedt at være fælles om”

Af Cathrine Nørgaard

Da 20-årige Mille-Malou Ramsing gik i 1.g, fik hun og hendes far et fælles sponsorbarn.”Jeg kan sagtens undvære de penge hver måned,” siger den unge kvinde.

Mille-Malou Ramsing er ikke meget anderledes end de fleste andre 20-årige kvinder. For et år siden afsluttede hun gymnasiet, og siden har hun holdt sababtår. Hun har indtil for nyligt arbejdet på McDonald’s, og om lidt skal hun til Mexico for at arbejde og blive bedre til spansk.

Men Mille-Malou bruger ikke kun sine penge på at rejse. Hun er nemlig sponsor for et barn hos PlanBørnefonden – sammen med sin far.

”Min far har altid sagt, at jeg er meget heldig at være født i Danmark. Jeg forstod det ikke helt, da jeg var lille. Han har altid taget mig med på anderledes rejser i stedet for charterrejser. Vi har været i Tunesien, Albanien og Jordan. På de ture fik jeg et indblik i, hvad han mente. Jeg kunne sagtens se, at jeg var heldig at bo i Danmark,” siger Mille-Malou.

”Min far har haft et sponsorbarn i Filippinerne. Han besøgte hende og så, hvor godt hun havde det. Derfor besluttede han sig for at give samme muligheder til et nyt barn sammen med mig.”

Lærte spansk på grund af sit sponsorbarn

Mille-Malou gik i 1.g, da hun blev sponsor. Siden dengang har hun betalt halvdelen af sponsoratet – 130 kroner om måneden.

”130 kroner er ingen penge for mig. Det kan jeg sagtens undvære hver måned, for de går til meget bedre ting, end hvad jeg selv kunne finde på at bruge det på. Jeg ville nok bare have brugt dem på en bytur.”

På gymnasiet valgte Mille-Malou at lære spansk, for at hun bedre kunne kommunikere med sit sponsorbarn, Sadie, der bor i Paraguay.

Og når hun om lidt rejser til Mexico for at blive bedre til spansk, er det også for en dag at kunne kommunikere bedre med sit sponsorbarn.

”Min far og jeg vil gerne besøge Sadie sammen engang. Hver gang, der kommer en opdatering fra Sadie, sidder vi sammen og kigger på opdateringen og billederne. Det er hyggeligt. Vi skriver også til hende engang imellem. Lige nu er det hendes søster, der svarer, fordi Sadie ikke er så gammel. Brevene handler mest om deres landsby, og at Sadie er startet i skole. Det er fedt at være sponsor med min far, for vi er fælles om noget, som mange andre ikke forstår,” siger Mille-Malou.

I gymnasiet valgte Mille-Malou at læse spansk – bl.a. så hun en dag i fremtiden kan tale med sit sponsorbarn, der bor i Paraguay.

Det betyder meget for Mille-Malou at være sponsor med sin far. Du kan også blive delesponsor sammen med en, du kender. Læs mere her.