23-årige Andrea og Saba er født i Etiopien men opvokset i Ringkøbing. De har besøgt deres fødeland for at undersøge, hvor de kommer fra. Rejsen satte en masse tanker igang om, hvordan deres liv ville have set ud, hvis de var blevet boende på børnehjemmet i Etiopien. Andrea var nok ikke blevet sangerinde, og Saba var nok ikke blevet iværksætter, som er tilfældet i dag.

Saba Lykke Oehlenschlaeger og Andrea Lykke Oehlenschlaeger er taknemmelige for deres barndom i Vestjylland, der var præget af tryghed, kærlighed, gode venner og fritidsinteresser. Men gennem deres opvækst har de ofte tænkt på deres fødeland Etiopien, og i 2019 fik de mulighed for at rejse tilbage med et dokumentarhold fra DR.

“Vi har ikke de samme muligheder”

”Det var vildt spændende, at vi sammen rejste tilbage til Etiopien, men det var også underligt. Selvom vi ligner etiopiere, er vi danske, og det opdagede de lokale hurtigt. Alligevel vil en del af os altid være tilknyttet Etiopien, selvom vi ikke kan huske noget, fordi vi var små, da vores forældre hentede os,” siger Saba.

Efter rejsen til Etiopien fik Andrea og Saba et stort ønske om at gøre en forskel for piger, der ikke har de samme muligheder, som de har, fortæller Andrea: “Rejsen gjorde enormt stort indtryk på os begge to. Vi har valgt at blive sponsor for en pige i Etiopien, så vi kan følge hendes opvækst og støtte det område, hvor hun bor. Det giver os en følelse af, at vi gør et eller andet.”

Tvillinger har fået sponsorbarn i EtiopienTvillinger har fået sponsorbarn i Etiopien

“Børn lever på gaden”

Søstrenes sponsorbarn hedder Jenati og er seks år. På et tidspunkt vil Saba og Andrea gerne besøge Jenati, hendes forældre og lillebror og se den forskel, de er med til at skabe for familien.

Det var en blandet oplevelse for søstrene at blive klogere på deres baggrund og fødeland, fortæller Andrea: ”Vi fik flere gange en følelse af afmagt, når vi så børn, der lignede os som små, leve på gaden og ikke have de samme muligheder, som vi har haft. Det er svært.”

Søstrene følger deres drømme

Selvom Saba og Andrea er enæggede tvillinger, har de deres egne interesser og drømme. Saba har spillet fodbold på højt plan, og nu arbejder hun som iværksætter og model. Andrea har fulgt sin drøm om en sangkarriere, og hun har hovedrollen som Whitney Houston i musicalen The Bodyguard.

”Jeg elsker at synge, og har gjort det siden jeg var lille. Jeg har endda været heldig at få lov til at synge for dronningen, da jeg var 15 år. Hvis jeg var blevet i Etiopien, tror jeg ikke, jeg havde haft de samme muligheder for at følge mine drømme,” siger Andrea.

The Bodyguard - The Musical / DanmarkThe Bodyguard – The Musical / Danmark

Saba har allerede solgt én virksomhed med et stort overskud, og hun er ligesom sin søster taknemmelig for sit liv i Danmark, forklarer hun: ”Jeg er kæreste med en kvinde, og det ville have været ulovligt, hvis jeg boede i Etiopien. Jeg har svært ved at forestille mig, hvordan mit liv ville have været i Etiopien, men jeg ved, jeg ikke ville have haft de samme muligheder og privilegier.”