“Vores sponsorer har det tilfælles, at de vil gøre noget godt for andre”

Af Cathrine Nørgaard

Selvom de fleste af os stadig arbejder hjemme, sidder vi klar til at tage telefonen, når du ringer ind. Rebecca Fredslund er en af dem, du kan få lov at tale med – og hun glæder sig til at høre sponsorernes historier.

26-årige Rebecca Holst Fredslund er en af dem, du kan være heldige at tale med, hvis du ringer ind til PlanBørnefonden. Hun er lige flyttet til København fra Bruxelles, hvor hun har arbejdet et halvt år hos EU-Kommissionen. Før det arbejdede hun hos det europæiske børnerettighedsfællesskab Eurochild, og så har hun arbejdet frivilligt i en flygtningelejr på Samos. 

”Mine opgaver i lejren var meget forskellige. Den ene dag gav jeg interview til Human Rights Watch, og den næste gik jeg oppe i lejren og uddelte billetter, som beboerne kunne bruge til at vaske tøj. Jeg har altid interesseret mig for mennesker og migration. På min bachelor læste jeg historie, og så tog jeg en kandidat i International Humanitarian Action på Uppsala Universitet i Sverige. Men jeg ville ikke arbejde med mennesker i nød uden at vide, hvor alvorligt det i virkeligheden står til. Jeg synes man har pligt til at hjælpe til, hvor man kan. Derfor meldte jeg mig som frivillig,” fortæller Rebecca

Hun havde sin første arbejdsdag hos os den 1. februar og har endnu til gode at tale i telefon med sponsorerne.  

”Indtil videre har jeg mailet med sponsorer, og det er så skønt at se, hvor mange forskellige personer, der skriver ind. Det er som at få et tværsnit af den danske befolkning – de kontakter os fra alle steder i landet og har alle typer af baggrunde. En ting, de alle har tilfælles, er, at de alle vil gøre noget godt for andre. Så jeg glæder mig til at tale med så mange spændende sponsorer. Det er jo fantastisk, at der findes så mange, der bakker op om og er interesseret i ens arbejde. Det er også en måde for mig selv at blive klogere på, hvordan PlanBørnefonden arbejder.” 

Rebecca Fredslund er en af dem, du kan komme til at tale med, hvis du ringer med. Hun glæder sig til at tale med en masse forskellige sponsorer.