Søster

Hun tager sit fineste tøj på: En lang nederdel og en skjorte uden huller i. På turen gennem de mudrede stier gør hun sig umage for ikke at gøre sit tøj beskidt. Hun tager først én bus, skifter til en anden.

Faridah banker på døren til skoleinspektørens kontor. Hun har alle sine skolepapirer med i hånden.

”Du har jo født et barn, du har truffet et valg. Skolen er ikke et sted for mødre,” siger han.

Det tager hende næsten tre timer at komme hjem til blikskuret, hvor hun bor med sin datter og søskende. Faridah er 14 år, da hun første gang bliver gravid.

Faridah er del af en svimlende statistik, hvor 2 millioner piger under 15 år hvert år bliver gravide – og hvor 132 millioner piger på verdensplan ikke går i skole.

Faridahs historie er ikke unik. Den vidner om de konsekvenser, det har, når piger og kvinder ikke selv kan bestemme over deres egen krop. Foto: Signe Vilstrup.

Selvom Faridah har oplevet stor modstand gennem hele sit liv, har hun aldrig givet op. Ligesom en masse andre unge kvinder kæmper hun for at skabe forandring. Foto: Signe Vilstrup.

Fotoudstillingen ”Søster” er lavet af den internationalt anerkendte modefotograf Signe Vilstrup i samarbejde med PlanBørnefonden.  

Det er nu muligt at købe et af værkerne fra udstillingen og samtidig støtte PlanBørnefondens arbejde for piger og unge kvinders rettigheder:

SE DE UNIKKE VÆRKER

Du kan også finde kvindernes historier og portrætter i folderen – tryk på billede herunder.

Gennem historier fra stærke piger og unge kvinder i Uganda bliver I i løbet af udstillingen klogere på, hvilke konsekvenser, det har, når piger og kvinder ikke selv kan bestemme over deres egen krop.

De unge kvinder i Søster-udstillingen er talerør for de millioner af udsatte piger og kvinder verden over, som kæmper for retten til at gå i skole og bestemme over egen krop og fremtid. Dem, hvis historier, vi så sjældent hører.

Har du en virksomhed, en skole eller noget helt tredje, hvor du synes, at udstillingen Søster skal udstilles? Du kan altid skrive til os på event@planbornefonden.dk med “Søster” i emnefeltet. Så kontakter vi dig, når udstillingen skal ud i landet.