#1MillionTouches: Kan du jonglere 1 million gange med en fodbold?

Nok ikke, men du kan hjælpe os et stykke af vejen! PlanBørnefonden lancerer kampagnen #1MillionTouches, hvor det gælder om at få danskerne til at jonglere med en fodbold, så vi kan samle en million boldberøringer. Og hvert ’touch’ tæller! Når vi rammer millionen udløser det 250.000 kroner til vores arbejde med at få piger tilbage i skole i Vestafrika.

ALLE KAN VÆRE MED

1, 2, 3, 4… Nogen kan blive ved med at jonglere med en fodbold, andre kan tage 100 berøringer i luften med hovedet og nogen har måske ikke prøvet endnu. Uanset hvor dygtig du er, kan du være med i #1MillionTouches sammen med PlanBørnefonden.

Målet er at få så mange til at jonglere med en bold som muligt. Vi tæller alle berøringer sammen, indtil vi når 1 million. Når vi rammer 1 million berøringer udløser det 250.000 kroner til vores arbejde for børn på flugt i Vestafrika.

Vores ambassadør Wafande viser her, hvordan man gør:

VI MANGLER STADIG:


#1MillionTouches: Kan du jonglere 1 million gange med en fodbold? 17

SÅDAN GØR DU

Vi skal have så mange til at deltage som muligt, og vi skal bruge din hjælp!  Det eneste du skal gøre er at vise dine fodbold-skills!

  • Lav en video, hvor du jonglerer med bolden så længe, de kan. I kan også gå flere sammen og jonglere med hinanden.
  • Post på Instagram eller Facebook. Brug hashtagget #1MillionTouches og @planbornefonden. Så tæller dine touches med!
  • Tag 1-3 af dine venner og udfordre dem!

Alle kan jonglere!
Hvis du alligevel har brug for lidt ekstra hjælp til, hvordan man jonglerer, så se med her, hvor vores ambassadør Nagin Ravand hjælper dig med tips og tricks til at få en bold til at hoppe på dine fødder:


HVAD KAN JEG SKRIVE?

Når du poster videoen, kan du fx skrive følgende:

Jeg har samlet (DIT ANTAL) jongleringer til @PlanBørnefondens kampagne #1MillionTouches. Vil du være med? Alt du skal gøre er jonglere med en fodbold, så længe du kan. Så støtter du børn i Burkina Faso og Mali i Vestafrika, så de kan komme tilbage i skole. Film det på din telefon og del videoen ved at bruge #1MillionTouches. Vi tæller alle berøringer sammen og når vi har en million touches får PlanBørnefonden 250.000 kr, som går til børnene i Vestafrika!

Hvad går pengene til?

Det er piger som Bernedette (billedet) fra Mali, du støtter gennem #1MillionTouches. Over 2 millioner mennesker er på flugt i Burkina Faso og Mali i Vestafrika. Vi hjælper pigerne med at bearbejde traumerne fra flugten gennem fodbold.  Hun er en del af et fodboldprojekt i Mali, som handler om at sikre samme rettigheder for piger som for drenge. Mali har i mange år været plaget af konflikter og ustabilitet. Pigerne er blandt de mest udsatte, og de har ikke de samme grundlæggende rettigheder som drenge. For pigerne handler børnelivet ofte om at hjælpe til med huslige pligter, mens drengene får lov til at dyrke sport. Forældrene ser også helst, at pigerne hurtigt bliver gift. Rigtig mange piger får derfor ikke mulighed for at lege, dyrke sport eller tage en videregående uddannelse, inden voksenlivet rammer dem.

#1MillionTouches: Kan du jonglere 1 million gange med en fodbold?

Alt dette forsøger vi at ændre på ved hjælp af noget så simpelt som fodbold. Her får piger og unge kvinder som Bernadette på 23 år selvtillid til at gå forrest og udvikle sig til selvstændige mennesker, som kender deres rettigheder. Projektet skal sikre, at pigerne får lov til at dyrke idræt i skoletiden og er derfor blevet en integreret del af undervisningen. Pigerne bliver også undervist i ledelse og rettigheder.

Læs mere om Bernadettes historie her

Stop Corona

Støt med en skoleuniform