Cameroun

Her på siden kan du læse om vores generelle arbejde i landet. Hvis der opstår uroligheder eller lignende i det område, hvor dit sponsorbarn bor, hører du fra os via mail, hvis sponsorbarnet bliver direkte påvirket.

Et barn i Cameroun har mindre chance for at fejre sin fem-års fødselsdag end børn i de fleste andre lande i Afrika og i verden. Fattigdom, konflikter, mangel på rent drikkevand og underernæring er bare nogle af de problemer, der ligger til grund for det. Sygdomme som diarré, malaria og mæslinger er meget almindelige – og ofte dødelige for børn, hvis der ikke gives behandling.

Hvis du har et sponsorbarn i Cameroun, er du med til at bekæmpe den høje børnedødelighed. Du bidrager i kampen mod børneægteskaber, du er med til at give flere børn adgang til skole og få flere unge i arbejde, og du beskytter børn mod vold og overgreb. Du er med til at styrke levevilkårene hos børn, unge og deres familier, så de kan skabe en bedre fremtid for sig selv og andre.

Vores indsatser muliggøres både af sponsorernes bidrag, enkeltdonationer og de midler, vi modtager fra private fonde og institutionelle donorer.

Læs mere om, hvordan vi arbejder

Mød et sponsorbarn

Hvordan er det egentlig at være sponsorbarn? Hør Roslin fra Cameroun fortælle!

Velkommen til Cameroun!Velkommen til Cameroun!

Vil du være sponsor for et barn?

Når du bliver sponsor, støtter du ikke kun det enkelte barn.

Som sponsor er du med til at ændre livet for børn og unge i verdens mest udsatte områder. Du kan følge med i sponsorbarnets liv gennem billeder, og du har mulighed for at skrive breve med sponsorbarnet.

Læs mere om at være sponsor

I Cameroun har vi under COVID-19 uddelt undervisningssæt til sponsorbørn gennem et særligt digitalt system, hvor børnene bruger deres unikke sponsorbarn-nummer for at få tilsendt skoletaske med notesbøger og en solcellelampe – der er en stor hjælp i områderne, hvor elektriciteten er dårlig. I Camerouns nordlige region har vi uddelt skolesæt til 7.794 sponsorbørn.

Vores arbejde i Cameroun

Cameroun er et fransk- og engelsktalende land i det centrale Afrika. Landet ligger ud til Atlanterhavet og grænser op til bl.a. Nigeria og Congo. Landet har en rig og divers natur bestående af strande, bjerge, ørkener, regnskove og savanner. Men væbnede konflikter og klimaforandringerne truer med at ødelægger millioner af menneskers liv i landet og forstærke den fattigdom og de konflikter, der allerede eksisterer i landet.

Plan International begyndte at arbejde i Cameroun i 1996 for at skabe bedre vilkår for børn. Vi har arbejdet i flere end 1.200 lokalsamfund over hele Cameroun siden 1996.

Som sponsor er du med til at støtte de programmer og aktiviteter, vi har i Cameroun med fokus på at engagere og løfte de børn og unge, der er særligt udsatte under længerevarende kriser. Især klimaforandringer giver store problemer for befolkningen, og millioner af mennesker er allerede blevet tvunget på flugt på grund af tørke omkring søen Lake Chad. Som sponsor er du med til at sikre, at børn, unge og deres familier på flugt får den nødvendige hjælp, herunder adgang til rent vand og mad. Du er også med til at beskytte børn og unge mod vold og overgreb samt give flere adgang til uddannelse og sundhedsydelser.