El Salvador

Her på siden kan du læse om vores generelle arbejde i landet. Hvis der opstår uroligheder eller lignende i det område, hvor dit sponsorbarn bor, hører du fra os via mail, hvis sponsorbarnet bliver direkte påvirket.

Et barn i El Salvador har mindre chance for at fejre sin fem-års fødselsdag end børn i Danmark. Vold og fattigdom er bare nogle af de problemer, der ligger til grund for det. Mange piger bliver diskrimineret alene på grund af deres køn.

Hvis du har et sponsorbarn i El Salvador, er du med til at bekæmpe børnedødelighed, bl.a. ved at udbrede viden om god ernæring. Du bidrager i kampen mod børneægteskaber, du er med til at give flere børn adgang til skole og få flere unge i arbejde, og du beskytter børn mod vold og overgreb. Du er med til at gøre lokalsamfundene mere modstandsdygtige over for klimaforandringer, og så er du med til at styrke levevilkårene hos børn, unge og deres familier, så de kan skabe en bedre fremtid for sig selv og andre.

Vores indsatser muliggøres både af sponsorernes bidrag, enkeltdonationer og de midler, vi modtager fra private fonde og institutionelle donorer.

Læs mere om, hvordan vi arbejder

Mød et sponsorbarn

Hvordan er det egentlig at være sponsorbarn? Hør Brenda fra El Salvador fortælle!

Velkommen til El Salvador!Velkommen til El Salvador!

Vil du være sponsor for et barn?

Når du bliver sponsor, støtter du ikke kun det enkelte barn.

Som sponsor er du med til at ændre livet for børn og unge i verdens mest udsatte områder. Du kan følge med i sponsorbarnets liv gennem billeder, og du har mulighed for at skrive breve med sponsorbarnet.

Læs mere om at være sponsor

11-årige Keily bor i Cabañas i El Salvador og har været sponsorbarn siden 2015. Martin Prell fra Tyskland er hendes sponsor, og de har ofte haft kontakt gennem breve, hvor de fortæller om hver deres liv. I 2018 besøgte Martin Keily i El Salvador for første gang, og igen i 2023, hvor han denne gang hilste på hele Keilys familie. Martin fik en meget varm velkomst med både flag og pynt og havde selv en gave med til Keily: Et puslespil, som forestiller et billede af Martin og Keilys første møde i 2018. En gave, som altid vil minde familien om de gode besøg fra Tyskland.

Vores arbejde i El Salvador

El Salvador ligger i Mellemamerika og grænser op til Honduras og Guatemala.

Vi har arbejdet i El Salvador i mere end 40 år for bl.a. at styrke børns rettigheder og skabe lige muligheder uanset køn.

Som sponsor er du med til at støtte de programmer og aktiviteter, vi har i El Salvador med fokus på at engagere og løfte de børn og unge, der er særligt udsatte, bl.a. som følge af forældede kønsnormer. Som sponsor er du med til at sikre oplysning til forældre om, hvad god børneopdragelse er – med fokus på at sikre god ernæring og give børn en god barndom med plads til leg og læring. Du er med til at beskytte børn og unge mod vold og overgreb, give flere adgang til uddannelse, sundhedsydelser og jobs. Med din støtte kan vi desuden oplyse om, hvordan de håndterer kriser, hvis de opstår.