el salvador fodbold

Brenda fra El Salvador: På fodboldbanen er vi alle lige

Af Victoria Kafunek

Hvad har fodbold og ligestilling med hinanden at gøre? 15-årige sponsorbarn Brenda fra El Salvador har lært om sine rettigheder ved at gå til fodbold.

Giv flere piger samme muligheder som Brenda – donér sportsudstyr til udsatte piger her

Brenda og andre piger i hendes lokalsamfund føler sig utryg i deres eget land, da vold og overgreb ikke er usædvanlig praksis. Især piger og unge kvinder er i større risiko. Over 67 % af kvinderne i El Salvador raporterer at have udsat for vold eller overgreb – både af fysisk, seksuel og psykisk karakter. En af årsagerne er, at landets kultur stadig er rodfæstet i kønsroller og stereotyper, der øger risikoen for vold og overgreb mod kvinder, og samtidig reducerer deres muligheder for at få en uddannelse.

Men gennem fodbold lærer piger ikke bare at skyde på mål eller være en del af et hold, men de får samtidig undervisning i deres rettigheder. Fodbold giver pigerne selvtillid, så de selv kan være med til at skabe et trygt miljø for dem og den næste generation at vokse op i, hvor deres stemmer bliver hørt og deres rettigheder overholdt.

Takket være de danske sponorer, kan Brenda spille fodbold på det lokale fodboldhold, hvor piger og drenge træner og spiller sammen på lige fod. Det er også med til at vise drengene, at de er lige.

Hør Brenda fortælle her:

Brenda fra El Salvador: På fodboldbanen er alle ligeBrenda fra El Salvador: På fodboldbanen er alle lige

Støt piger, som Brenda, med sportsudstyr, så de kan blive en del af et vigtig fælleskab, få opbygget selvtillid til at sige fra og lære om deres rettigheder.

Donér sportsudstyr til udsatte piger