Niger

Her på siden kan du læse om vores generelle arbejde i landet. Hvis der opstår uroligheder eller lignende i det område, hvor dit sponsorbarn bor, hører du fra os via mail, hvis sponsorbarnet bliver direkte påvirket.

Et barn i Niger har langt mindre chance for at blive fem år gammel end et barn i Danmark. Børnedødeligheden er meget høj, bl.a. på grund af dårlig adgang til rent vand samt fattigdom. På grund af forældede kønsnormer bliver mange unge piger omskåret, gift bort, dropper ud af skolen og bliver gravide meget tidligt. Mange unge mødre dør i barselssengen. Niger har verdens højeste rate for børneægteskaber.

Hvis du har et sponsorbarn i Niger, er du med til at bekæmpe den høje børnedødelighed. Du bidrager til kampen mod børneægteskaber og tidlige graviditeter og er med til at give flere børn adgang til skole og få flere unge i arbejde. Du beskytter børn mod vold og overgreb, herunder også omskæring af piger, og er med til at styrke levevilkårene hos børn, unge og deres familier, så de kan skabe en bedre fremtid for sig selv og andre.

Vores indsatser muliggøres både af sponsorernes bidrag, enkeltdonationer og de midler, vi modtager fra private fonde og institutionelle donorer.

Læs mere om, hvordan vi arbejder

Mød et sponsorbarn

Hvordan er det egentlig at være sponsorbarn? Hør Aichatou fra Niger  fortælle!

Velkommen til Niger!Velkommen til Niger!

Når du bliver sponsor, støtter du ikke kun det enkelte barn.

Som sponsor er du med til at ændre livet for børn og unge i verdens mest udsatte områder. Du kan følge med i sponsorbarnets liv gennem billeder, og du har mulighed for at skrive breve med sponsorbarnet.

Læs mere om at være sponsor

Ramatou er 13 år. Sidste år var første gang, hun satte sine ben på den lokale skole. Som det ældste barn i familien er hun ansvarlig for at tage sig af sine tre yngre søstre og hjælpe sine forældre med landbrugsarbejdet, så skolen har aldrig været en prioritet i hendes liv. “Jeg var ulykkelig over at se mine venner gå i skole, mens jeg blev hjemme,” siger hun. Mange børn går ikke i skole i Niger. Plan International arbejder i landet for at give børn, der ikke går i skole, mulighed for at få adgang til uddannelse på specialbyggede læringscentre, hvorefter de kan begynde i grundskolen. Det samme gjorde Ramatou, men hun havde det svært i skolen, fordi hun ikke havde lært at tale fransk. På trods af modstanden holdt hun fast i skolen, og nu klarer hun sig godt. ”Jeg vil gerne være læge i fremtiden og hjælpe kvinderne i min landsby,” siger Ramatou.

Vores arbejde i Niger

Niger ligger i det vestlige Afrika og grænser op til Libyen, Tchad, Nigeria, Benin, Burkina Faso, Mali og Algeriet. Det officielle sprog i landet er fransk.

Plan International har været til stede i de mest sårbare områder i Niger siden 1998 med fokus på at bekæmpe ulighed og overtrædelse af børns rettigheder.

Som sponsor er du med til at beskytte børn mod alle former for overgeb og vold, herunder børneægteskaber, omskæring af piger og tidlige graviditeter. Du er med til at bekæmpe sygdomme og skabe bedre adgang til sundhedsfaciliteter. Du bidrager til vores arbejde for at forbedre børns adgang til skolegang og uddannelse og støtter unge i at få adgang til jobs. Din støtte kan også gå til at udbrede nødhjælp, herunder mad og vand, hvis katastrofen sker.