Østtimor

Her på siden kan du læse om vores generelle arbejde i landet. Hvis der opstår uroligheder eller lignende i det område, hvor dit sponsorbarn bor, hører du fra os via mail, hvis sponsorbarnet bliver direkte påvirket.

Et barn i Østtimor har mindre chance for at fejre sin fem-års fødselsdag end et barn i Danmark. Fattigdom, konsekvenser af klimaforandringer og underernæring er bare nogle af de problemer, der ligger til grund for det. Arbejdsløsheden er høj, og mange piger bliver diskrimineret på grund af deres køn.

Hvis du har et sponsorbarn i Østtimor, er du med til at bekæmpe den høje børnedødelighed, bl.a. ved at udbrede viden om god ernæring. Du bidrager i kampen mod børneægteskaber, du er med til at give flere børn adgang til skole og få flere unge i arbejde, og du beskytter børn mod vold og overgreb. Du er med til at gøre lokalsamfundene mere modstandsdygtige over for klimaforandringer, og så er du med til at styrke levevilkårene hos børn, unge og deres familier, så de kan skabe en bedre fremtid for sig selv og andre.

Vores indsatser muliggøres både af sponsorernes bidrag, enkeltdonationer og de midler, vi modtager fra private fonde og institutionelle donorer.

Læs mere om, hvordan vi arbejder

Mød et sponsorbarn

Hvordan er det egentlig at være sponsorbarn? Hør Jenadia fra Østtimor fortælle!

Velkommen til Østtimor!Velkommen til Østtimor!

Vil du være sponsor for et barn?

Når du bliver sponsor, støtter du ikke kun det enkelte barn.

Som sponsor er du med til at ændre livet for børn og unge i verdens mest udsatte områder. Du kan følge med i sponsorbarnets liv gennem billeder, og du har mulighed for at skrive breve med sponsorbarnet.

Læs mere om at være sponsor

Arbejdsløsheden blandt unge i Østtimor er høj. Størstedelen af befolkningen lever for under to dollars om dagen, og derfor har vi et stort fokus på at give flere unge adgang til jobs. Det gør vi bl.a. ved at oprette låne.sparegrupper, hvor unge bliver en del af et fællesskab og sparer op sammen, så de kan tage lån, hvis de har brug for det til f.eks. at starte ny virksomhed, eller hvis de mangler penge til mad. 20-årige Norvia er en del af en låne-sparegruppe. ”Hver måned investerer et gruppemedlem fem dollars, og lige nu har vi en samlet opsparing på 790 dollard. Ethvert gruppemedlem kan låne penge, hvis de har brug for det til dem selv eller deres familie. Det har lært os at spare og bruge pengene fornuftigt,” siger Norvia.

Vores arbejde i Østtimor

Østtimor er et land i Sydøstasien. Øen, der består af den østlige del af øen Timor, ligger mellem Indonesien og Australien.

Plan International begyndte at arbejde i Østtimor i 2001 kort tid før, at landet opnåede selvstændighed efter at have været under indonesisk kontrol.

Som sponsor er du med til at støtte de programmer og aktiviteter, vi har i Østtimor med fokus på at engagere og løfte de børn og unge, der er særligt udsatte, bl.a. som følge af forældede kønsnormer og klimaforandringer. Du er med til at sikre god ernæring til børn og give adgang til rent vand. Du er med til at beskytte børn og unge mod vold og overgreb, give flere adgang til uddannelse, sundhedsydelser og jobs. Med din støtte kan vi oplyse om, hvordan man tilpasser sig klimaforandringer og forberede lokalbefolkningen på eventuelle katastrofer.