Skoleklasse er delesponsorer: “Vores sponsorbørn kan få en uddannelse”

Af Selina Nielsen, Victoria Kafunek og Jennifer Tonndorff

I fire år har eleverne i 8.a på Busses Skole fravalgt fødselsdagsgaver. I stedet er de delesponsorer for børnene Silvia, Sagbo og Shofiul fra Østtimor, Benin og Bangladesh.

”Det er jo meget fint, at vi ikke får nogle fødselsdagsgaver, så vores sponsorbørn kan få mad. Vi kan godt leve uden at få en lille ekstra gave. Vi har nok i forvejen,” siger Nicolaj, der går i 8.a på Busses Skole i Gentofte.

Det er lang tid siden, at Nicolaj har fået en fødselsdagsgave af sine klassekammerater. For nogle år siden var det normalt, at klassen gik sammen om en gave, hver gang en af eleverne havde fødselsdag. Men ordningen er nu blevet omdannet til et månedligt bidrag, der kommer tre sponsorbørn i Østtimor, Benin og Bangladesh til gode.

”Jeg føler mig lidt stolt over, at vi kan give noget til børn, der ikke har så meget,” siger Kamille fra 8.a.

”Vi har set nogle videoer om, at pigerne hjælper lidt mere til med husarbejde end drengene. Derfor kunne jeg godt forestille mig, at de ikke kommer lige så meget i skole og derfor ikke har de muligheder, som vi har herhjemme,” siger Sofie, der også går i klassen.

Eleverne i 8.a er enige om, at det føles godt at støtte andre børn, der har det sværere, end de selv har. Uanset, om det er en dreng eller pige.

”Jeg tror, at vores sponsorat gør, at vores sponsorbørn kan få en uddannelse og blive til det, de vil,”  siger Sofie.

I videoen kan du møde eleverne fra Busses skole og se den udvikling, de har været igennem på fire år.

Skoleklasse: “Vores sponsorbørn kan få en uddannelse"Skoleklasse: “Vores sponsorbørn kan få en uddannelse”

Du kan også blive delesponsor med din klasse

Dengang klassen blev delesponsorer, afholdt de en emneuge for at blive klogere på landet Bangladesh, hvor sponsorbarnet Shofiul er fra. Efterfølgende har eleverne og sponsorbørnene udvekslet breve med hinanden, hvor de bl.a. fortæller om deres liv og drømme.

”Det føles mere ægte, når vi skriver med dem. For så ved vi, at der er en ægte person i den anden ende,  siger Kamille.

8.a på Busses skole har tre sponsorbørn.

Som sponsor er man med til at støtte sponsorbørnenes lokalområde og bl.a. give flere børn mulighed for at gå i skole. Noget, som ikke er en selvfølge i mange lande på samme måde, som det er i Danmark. Omkring 244 millioner børn mangler lige nu på skolebænken.

Skal din klasse også have sponsorbørn?

I videoen herunder kan du høre mere om, hvad eleverne fra 8.a på Busses skole synes om at være delesponsorer.

7.a på Busses skole er delesponsorer sammen7.a på Busses skole er delesponsorer sammen

Du kan også læse artikel fra 2020 med eleverne fra Busses skole