Skoleklasse er delesponsorer sammen: “Jeg føler mig stolt”

Af Selina Nielsen, Victoria Kafunek og Jennifer Tonndorff

I snart 4 år har eleverne i 7.a på Busses Skole fravalgt fødselsdagsgaver. I stedet er de delesponsorer for børnene Silvia, Sagbo og Shofiul fra Østtimor, Benin og Bangladesh.

”Det er jo meget fint, at vi ikke får nogle fødselsdagsgaver, så vores sponsorbørn kan få mad. Vi kan godt leve uden at få en lille ekstra gave. Vi har nok i forvejen,” siger Nikolaj, der går i 7.a på Busses Skole i Gentofte.

Det er lang tid siden, at Nikolaj har fået en fødselsdagsgave af sine klassekammerater. For nogle år siden var det normalt, at klassen gik sammen om en gave, hver gang en af eleverne havde fødselsdag. Men ordningen er nu blevet omdannet til et månedligt bidrag, der kommer tre sponsorbørn i Østtimor, Benin og Bangladesh til gode.

”Jeg føler mig lidt stolt over, at vi kan give noget til børn, der ikke har så meget,” siger Kamille, der også går i 7.a.

7.a på Busses skole er delesponsorer sammen7.a på Busses skole er delesponsorer sammen

Dengang klassen blev delesponsorer, afholdt de en emneuge for at blive klogere på landet Bangladesh, hvor sponsorbarnet Shofiul er fra. Efterfølgende har eleverne og sponsorbørnene udvekslet breve med hinanden, hvor de bl.a. fortæller om deres liv og drømme.

”Det føles mere ægte, når vi skriver med dem. For så ved vi, at der er en ægte person i den anden ende,  siger Kamille.

7.a på Busses skole har tre sponsorbørn.

”Jeg tror, at vores sponsorat gør en forskel”

Eleverne tænker ofte på, hvordan deres sponsorbørn har det.

”Vi har set nogle videoer om, at pigerne hjælper lidt mere til med husarbejde end drengene. Derfor kunne jeg godt forestille mig, at de ikke kommer lige så meget i skole og derfor ikke har de muligheder, som vi har herhjemme,” siger Sofie, der også går i klassen.

Eleverne i 7.a er enige om, at det føles godt at støtte andre børn, der har det sværere, end de selv har. Uanset, om det er en dreng eller pige.

”Jeg tror, at vores sponsorat gør, at vores sponsorbørn kan få en uddannelse og blive til det, de vil,”  siger Sofie.

Du kan også blive delesponsor med din klasse

Som sponsor er man med til at støtte sponsorbørnenes lokalområde og bl.a. give flere børn mulighed for at gå i skole. Noget, som ikke er en selvfølge i mange lande på samme måde, som det er i Danmark. Omkring 258 millioner børn mangler lige nu på skolebænken.

Skal din klasse også have sponsorbørn?