Topmøde på Christiansborg: Unge leverer anbefalinger til udenrigsministeren og FN

100 unge fra hele landet og Uganda stimlede den 26. august sammen på Christiansborg for at give deres bud på at løse fremtidens udfordringer. Anbefalingerne blev overrakt til udenrigsministeren, folketingspolitikere og civilsamfundsorganisationer forud for FN’s generalforsamling.

Klimakrise, fattigdom, sult, ulighed, krige og katastrofer. Verdens kriser står i kø, og det er den unge generation, der skal løse dem i fremtiden.

Derfor mødtes unge fra Danmark og Uganda i slutningen af august til topmøde på Christiansborg og udarbejdede deres anbefalinger om FN’s Verdensmål forud for FN’s generalforsamling i september.
Der var omkring 100 unge deltagere fra hele landet, og 41 forskellige ungdomsorganisationer var repræsenteret. Topmødet var arrangeret af PlanBørnefondens ungepanel. I løbet af dagen arbejdede deltagerne i fem forskellige tematiske komitéer, og resultatet var 15 konkrete anbefalinger fra danske unge.

”Det er vigtigt, at unge får en stemme og indflydelse på de beslutninger, der vedrører os. Vi er fremtiden, og det er os, der står med beslutningerne om få år,” siger Eline Thor Eliassen, som er medlem af PlanBørnefondens Youth Advisory Board og en af arrangørerne bag topmødet.

Udenrigsministeren, folketingspolitikere og repræsentanter for civilsamfundsorganisationer deltog i topmødet og fik overrakt de unges anbefalinger til, hvordan vi løser fremtidens udfordringer og indfrier Verdensmålene. De skal bringe anbefalingerne videre til FN’s generalforsamling i New York i september.

Under FN’s generalforsamling bliver konferencen ’Summit of the Future’ afholdt, hvor der vil være fokus på at indfri Verdensmålene. FN’s Verdensmål udgør 17 mål og forpligter FN’s medlemslande til at afskaffe fattigdom og sult i verden, reducere uligheder og sikre god uddannelse, jobs og bedre sundhed til alle samt bæredygtig økonomisk vækst. Verdensmålene blev vedtaget i 2015 og danner rammen om den globale udviklingsindsats frem mod år 2030.

Med anbefalingerne i hånden stimlede de 100 unge deltagere fra PlanBørnefondens Youth Summit i slutningen af dagen sammen til et fællesbillede på Christiansborg, hvor topmødet blev afholdt.