ERKLÆRING I FORBINDELSE MED ESKALERINGEN AF KONFLIKTEN MELLEM ISRAEL OG GAZA

Af Dorthe Petersen

Eskalering af volden i Israel og Gaza

PlanBørnefonden er dybt berørte over den pludselige eskalering i volden mellem israelske styrker og væbnede grupper i Gaza. Flere end 1000 civile er omkommet (heriblandt 78 børn) og tusindvis sårede siden 7. oktober 2023.

Vi fordømmer denne vold på det kraftigste og opfordrer til øjeblikkelig og fuldkommen våbenhvile fra alle involverede parter. Derudover opfordrer vi alle involverede parter til at skabe sikker og uhindret humanitær adgang for civile.

Alle parter skal overholde Den Humanitære Folkeret og gøre alt, hvad de kan, for at beskytte civilbefolkningens liv og rettigheder, især børns. Civile, især børn, skal til enhver tid respekteres og beskyttes. Civil infrastruktur må aldrig være et mål.

Som en organisation, der stræber efter en retfærdig verden, der fremmer børns rettigheder og ligestilling for piger, minder vi verdenssamfundet om, at i situationer med voldelig konflikt er det altid børn, der gennemlever de dybeste lidelser.

Børn er altid uskyldige ofre for krig. Alle børn har ret til et liv uden vold og frygt, og det er verdenssamfundets kollektive ansvar at beskytte denne ret.