FN’s Pigedag 2020: Her er vinderen af Pigeprisen

Af Allan Bjerreskov

Nagin Ravand vinder PlanBørnefondens Pigepris for sit arbejde med at gøre sport tilgængeligt for piger med indvandrerbaggrund i Gellerup.

“Hvor er det vildt! Jeg kan slet ikke tro det. Tusind tak!”

Sådan lød det fra en rørt og storsmilende Nagin Ravand, da hun lørdag aften trådte ind på PlanBørnefondens kontor, hvor hun blev overrasket og kåret som vinderen af Pigeprisen 2020. Nagin troede, hun var inviteret til en prisuddeling sammen med de øvrige nominerede, men der var i stedet arrangeret en hyldestaften for at kåre hende som vinder.

21-årige Nagin vinder prisen for sit arbejde med at starte fodbold op for piger i et miljø, hvor der ikke er tradition for, at piger dyrker sport. Mere end 40 piger løber nu rundt på grønsværen i Gellerup, fordi Nagin er gået forrest i kampen for at vise dem, det er ok for piger at spille fodbold.

“For mig er den kamp en selvfølge. Jeg håber, jeg kan være med til at inspirere endnu flere til at være med, så vi i fremtiden ikke skal kæmpe lige så hårdt, som vi skal nu. At jeg får PlanBørnefondens Pigepris giver mig følelsen af, at jeg har gjort en forskel for andre. Det giver mig ekstra gåpåmod til at gå ind i flere kampe for piger i fremtiden,” fortæller Nagin Ravand.

Faktisk er ildsjælen med de afghanske rødder allerede godt i gang med netop det. Denne sommer har hun meldt sig som frivillig i organisationen GAME, hvor hun arbejder for at få piger til at spille street fodbold og gøre dem til positive rollemodeller. Og så medvirker hun i en kommende dokumentar serie på Youtube-kanalen Unisport om folk, der bruger fodbold til at gøre en positiv forskel.

Klar sejr
Tidligere er PlanBørnefondens Pigepris blevet uddelt af en jury. I år har juryen udpeget tre kandidater, og så har det været op til danskerne at stemme. Det har flere tusinde gjort, og Nagin Ravand løb med hele 57% af stemmerne foran de andre stærke kandidater; Female Invest og sangerinden Jada.

“Nagin har virkelig haft øjnene på bolden. Hun har ikke bare overbevist pigerne i Gellerup om, at de skulle komme ud på fodboldbanen, hun har også skullet overbevise nogle forældre, som måske i starten ikke lige kunne se fidusen i det. Nagins arbejde har ikke bare gjort en stor forskel for pigerne i Gellerup, det er også med til at skabe en bedre balance mellem kønnene her i Danmark,” forklarer PlanBørnefondens bestyrelsesformand, Stine Bosse, der også står i spidsen for juryen bag Pigeprisen.

I år er det tredje gang, PlanBørnefonden uddeler Pigeprisen. Udover anerkendelsen følger der også et beløb på 20.000 kroner til Nagin Ravand doneret af Tuborgfondet.

Se Nagins reaktion, da hun blev overrasket af PlanBørnefonden, som vinder af Pigeprisen i videoen her:

Vinderen af Pigeprisen 2020Vinderen af Pigeprisen 2020