Michelles mors værdier lever videre gennem et familiesponsorat

Af Victoria Kafunek

Ved at være sponsor for en pige i Ghana, lærer Michelle sine børn at gøre noget godt for dem, der ikke har samme muligheder. På samme måde, som Michelles afdøde mor lærte hende det.

Da Michelle var 12 år gammel, fik hun en idé. En dag kom hun hjem fra skole og sagde, at hun gerne ville være sponsor for et barn.

Michelles mor, Anne, sagde ja med det samme. Igennem hele Michelles opdragelse havde hun prioriteret at fortælle, at man skal være god mod andre og hjælpe, når man kan. Hvad end det er for et barn i skolegården eller et menneske på den anden side af jorden.

På den måde kom Daise Helena fra Kap Verde ind i deres liv.

”Der var en følelse af at kunne gøre en stor forskel for den familie. Være med til at sikre en god hverdag, at hun kunne gå i skole og endda få et penalhus med i skole. Jeg kunne give hende en bedre start på livet og også forbedre familiens liv,” siger Michelle, der i dag er 35 år og mor til Calvin på 5 år og Caya på 3 år.

Michelle er sammen med sine børn, Calvin på 5 år og Caya på 3 år, familiesponsor til en pige i Ghana.

Siden dengang er levevilkårene på Kap Verde blevet så meget bedre, at PlanBørnefonden ikke arbejder der længere. I dag er Michelle nu sponsor sammen med sine egne børn for en 3-årig pige i Ghana, der hedder Najat.

Ærer sin mors minde

Sponsoratet har stor betydning for Michelle, der for 11 år siden mistede sin mor til en lang kamp mod kræft.

”Min mor har opdraget mig med, at man skal hjælpe og give til andre. Det ligger dybt i mig. Man kan ikke redde hele verden, men man skal gøre en forskel, hvor man kan.”

Sponsoratet er med til at holde Annes minde i live. Michelle, Calvin og Caya får i dag en masse glæde af at skrive breve og sende gaver til Najat. På samme måde, som Anne og Michelle gjorde med Daise Helena for over 20 år siden.

”Jeg er så glad for de værdier, min mor har givet mig, og det er vigtigt for mig at give dem videre til mine børn,” fortæller Michelle.

Som 24-årig mistede Michelle (t.h. på billedet) sin mor Anne til kræft. Derfor er det i dag vigtigt for Michelle at give sin mors værdier videre til sine børn.

Michelle er vokset op med et sponsorbarn. Hendes mor Anne lærte hende, at man skal gøre noget godt for andre, som ikke har de samme muligheder som os selv.