Tusindvis af børn og familier på flugt fra blodig konflikt i Sudan

Af Victoria Kafunek og Andreas Malmos

Den væbnede konflikt i Sudan har sendt tusinder af familier på flugt, hvor piger og kvinder er særligt udsatte. Vi støtter familierne med husly, mad, rent vand, lægehjælp og psykologisk krisehjælp.

Den 28.  april eskalerede konflikten i Sudan, hvor voldelige kampe har tvunget tusindvis af børn, unge og voksne på flugt til nabolande som Egypten, Chad og Sydsudan.

Mange familier bliver skilt fra hinanden i det kaos, der bliver skabt, når tusinder flygter midt i de blodige ildkampe.

“Behovet for nødhjælp vokser time for time. Folk har taget, hvad de kunne bære og er flygtet så hurtigt som muligt. Der er akut brug for husly, beskyttelse, tæpper, mad, rent vand og lægehjælp. Men også omsorg og psykologisk støtte,” fortæller Roger Yates, landedirektør for Plan International i Mellemøsten, øst- og sydlige Afrika.

Børn og særligt piger, der mangler deres forældre og husly, er ekstremt udsatte for overgreb, vold og bortførelse. Sudan og nabolande som Sydsudan er i forvejen hårdt ramt af massiv fattigdom og en verserende tørke- og sultekrise, hvor 9,4 millioner mennesker mangler mad.

Med din støtte kan vi reagere hurtigt og yde nødhjælp. Vi sikrer, at familier på flugt får beskyttelse, lægehjælp, medicin, et sikkert sted at sove og adgang til mad og rent drikkevand.

Vi yder også psykosocial støtte til børn og unge, som lige nu er vidner til grusomheder i en blodig konflikt.

Støt Sudans børn og familie nu. Giv et bidrag her

Sådan kan du støtte:

Hjælp Sudans børn (Åbner i nyt vindue)

Overfør valgfrit beløb via din bank til kontonummer: 2191-9034535520