Gildas: Tak til min sponsor Johan og PlanBørnefonden

Gildas havde en vigtig person at takke, da han for nylig fik sin ph.d-tiltel: den danske sponsor Johan.

Man skal altid huske at takke, dem som har hjulpet med de første skridt på vejen. Sådan lyder filosofien fra Gildas Hounmanou, som voksede op i en fattig landsby i Benin, og som nu har en ph.d.-titel fra Københavns Universitet.

I sin takketale efter sit ph.d.-forsvar nævnte Gildas derfor flere gange den danske sponsor Johan, som gennem PlanBørnefonden, gjorde det muligt for Gildas at komme i skole.

Læs, hele Gildas historie her.

”Jeg vil gerne takke Johan og PlanBørnefonden. Jeg voksede op i en landsby i Benin, hvor vi ikke havde råd til grunduddannelse, men Johan var sponsor og støttede, at jeg fik en uddannelse,” lød det fra Gildas foran de fremmødte professorer, familie og venner, som overværede ham fremlægge sine forskningsresultater om kolerasmitte i Victoriasøen i Tanzania.

”Det er meget vigtigt for mig at takke PlanBørnefonden i alt, hvad jeg gør. Du har ikke to uden først at have haft en. Så uanset hvor langt du når, skal du altid huske at takke dem, der har bidraget til dit første skridt. Det er derfor jeg altid glad for at takke Johan,” siger Gildas.

Johan: “Det er en glæde, at mine bidrag gør så stor en forskel”

Også for Johan betyder det meget at se hvor langt Gildas har kunne drive det til med de månedlige bidrag han i sin tid sendte til Benin, hvor Gildas voksede op.

”Det gør mig meget glad, at det, der har været et lille bidrag for mig, har været så vigtig for Gildas.

Det er virkelig en glæde at se, at mine bidrag gør en så stor forskel. For det Gildas gør er fantastisk.

Jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg ville sidde her og kunne fejre Gildas ph.d.,” siger Johan.

“Jeg håber, jeg kan inspirere andre børn, der vokser op som mig”

Gildas håber selv, at hans akademiske præstationer, kan inspirere andre børn fra udviklingslande til at gå efter deres drømme.

”Det betyder meget for mig at få denne her ph.d. Men det er også en præstation, som kan vise andre børn, der vokser op, sådan som jeg gjorde, at der stadig er håb, og at der stadig er mere de kan gøre, hvis de griber de muligheder, der opstår,” siger Gildas.

Og han er ikke i tvivl om sit budskab til andre, der måtte overveje at blive sponsorer for et barn i et udviklingsland.

”Først og fremmest: Du spilder ikke dine penge! Du opbygger et samfund, et system og et land med livsvigtige bidrag. Så det er et meget værdifuldt, hvis du overvejer at blive sponsor for et barn fra et udviklingsland.”

Stop Corona

Støt med en skoleuniform