Ghana børn skoleuniform

Ghana

Her på siden kan du læse om vores generelle arbejde i landet. Hvis der opstår uroligheder eller lignende i det område, hvor dit sponsorbarn bor, hører du fra os via mail, hvis sponsorbarnet bliver direkte påvirket.

Et barn i Ghana har mindre chance for at blive fem år gammel end et barn i Danmark. Børnedødeligheden er meget høj, bl.a. på grund af dårlig adgang til rent vand samt fattigdom. På grund af forældede kønsnormer bliver mange unge piger gift bort, dropper ud af skolen og bliver gravide meget tidligt. Mange unge mødre dør i barselssengen.

Hvis du har et sponsorbarn i Ghana, er du med til at bekæmpe den høje børnedødelighed. Du bidrager i kampen mod børneægteskaber, du er med til at give flere børn adgang til skole og få flere unge i arbejde, og du beskytter børn mod vold og overgreb. Du er med til at styrke levevilkårene hos børn, unge og deres familier, så de kan skabe en bedre fremtid for sig selv og andre.

Vores indsatser muliggøres både af sponsorernes bidrag, enkeltdonationer og de midler, vi modtager fra private fonde og institutionelle donorer.

Læs mere om, hvordan vi arbejder

Mød et sponsorbarn

Hvordan er det egentlig at være sponsorbarn? Hør Priscilla fra Ghana fortælle!

Velkommen til Ghana!Velkommen til Ghana!

Når du bliver sponsor, støtter du ikke kun det enkelte barn.

Som sponsor er du med til at ændre livet for børn og unge i verdens mest udsatte områder. Du kan følge med i sponsorbarnets liv gennem billeder, og du har mulighed for at skrive breve med sponsorbarnet.

Læs mere om at være sponsor

Cynthia blev giftet bort som 16-årig, da hendes forældre ikke længere havde råd til at have hende boende. Hun var tvunget til at droppe ud af skolen og tage et arbejde i marken. Gennem et af PlanBørnefondens projekter målrettet udsatte børn og unge, der er droppet ud af skolen, er Cynthia nu kommet tilbage på skolebænken og har fået muligheden for at få sig en uddannelse. Hun drømmer om selv at blive lærer og kunne hjælpe med at holde andre piger og udsatte børn i skole.

Vores arbejde i Ghana

Ghana er et land i Vestafrika. Landet ligger ud til Atlanterhavet og grænser op til lande som Elfenbenskysten og Burkina Faso. Ghanas landskab er præget både af søer og bjerge i en del af landet, mens andre dele er præget af savanne. Mange familier lever af landbruget i Ghana, der specielt er god til at dyrke kakao. Ghana er nemlig verdens største eksportør af kakao.

Klimaforandringerne har stor negativ indvirkning på befolkningen. Flere landsbyer er enten oversvømmet eller præget af ekstrem tørke, der påvirker både landbrug og fiskeri. Det bliver samtidig vanskeligere at få adgang til rent vand i de mest udsatte områder.

PlanBørnefonden har arbejdet for at sikre børns rettigheder i Ghana i over 30 år med fokus på at støtte de mest marginaliserede og diskriminerede børn og unge i landet.

Som sponsor er du med til at beskytte børn mod alle former for overgeb og vold, herunder børneægteskaber, omskæring af piger og tidlige graviditeter. Du bidrager til vores arbejde for at forbedre børns adgang til skolegang og uddannelse og støtter unge i at få adgang til jobs. Du er med til at forbedre hygiejneforholdene og forebygger mod og forbereder lokalbefolkninger på klimakatastrofer, ligesom din støtte kan gå til at udbrede nødhjælp, hvis katastrofen sker.