Indien

Her på siden kan du læse om vores generelle arbejde i landet. Hvis der opstår uroligheder eller lignende i det område, hvor dit sponsorbarn bor, hører du fra os via mail, hvis sponsorbarnet bliver direkte påvirket.

Et barn i Indien har mindre chance for at fejre sin fem-års fødselsdag end et barn i Danmark. Vold og fattigdom er bare nogle af de problemer, der ligger til grund for det. Mange piger bliver diskrimineret alene på grund af deres køn og bliver giftet bort, mens de stadig er børn.

Hvis du har et sponsorbarn i Indien, er du med til at bekæmpe børnedødelighed, bl.a. ved at udbrede viden om god ernæring. Du bidrager i kampen mod børneægteskaber, du er med til at give flere børn adgang til skole og få flere unge i arbejde, og du beskytter børn mod vold og overgreb. Du er med til at gøre lokalsamfundene mere modstandsdygtige over for klimaforandringer, og så er du med til at styrke levevilkårene hos børn, unge og deres familier, så de kan skabe en bedre fremtid for sig selv og andre. Vores indsatser muliggøres både af sponsorernes bidrag, enkeltdonationer og de midler, vi modtager fra private fonde og institutionelle donorer.

Vores indsatser muliggøres både af sponsorernes bidrag, enkeltdonationer og de midler, vi modtager fra private fonde og institutionelle donorer.

Læs mere om, hvordan vi arbejder

Mød et sponsorbarn

Hvordan er det egentlig at være sponsorbarn? Hør Archana fra Indien fortælle!

Velkommen til Indien!Velkommen til Indien!

Vil du være sponsor for et barn?

Når du bliver sponsor, støtter du ikke kun det enkelte barn.

Som sponsor er du med til at ændre livet for børn og unge i verdens mest udsatte områder. Du kan følge med i sponsorbarnets liv gennem billeder, og du har mulighed for at skrive breve med sponsorbarnet.

Læs mere om at være sponsor

Da Delhi blev ramt af store oversvømmelser som følge af voldsomme mængder regn, blev mere end 26.00 mennesker evakueret. Tusindvis af skolebørn mistede deres skolebøger, da vandmasserne trængte ind i deres hjem og ødelagde deres ejendele. Vi er til stede i krisesituationer for at sikre, at børn kan komme tilbage på skolebænken. Pigerne på billede har fået tasker med notesbøger og blyanter, viskelædre og andre ting, der skal bruges I undervisningen. Derudover har vi uddelt sæbe og hygiejnebind, så piger kan føle sig trygge og opretholde god hygiejne, når de har menstruation.

Vores arbejde i Indien

Indien er et land i Sydasien. Det grænser op til Pakistan, Kina, Nepal, Butan, Bangladesh og Myanmar. Indien er det folkerigeste land i verden og det syvendestørste målt på areal. Der bor omkring 1,5 milliarder mennesker i Indien.

Plan International begyndte at arbejde i Indien i 1979.  

Som sponsor er du med til at støtte de programmer og aktiviteter, vi har i Indien med fokus på at engagere og løfte de børn og unge, som er særligt udsatte, bl.a. som følge af forældede kønsnormer og klimaforandringer. Som sponsor er du med til at sikre oplysning til forældre om, hvad god børneopdragelse er – med fokus på at sikre god ernæring og give børn en god barndom med plads til leg og læring. Du er med til at beskytte børn og unge mod vold og overgreb og give flere adgang til uddannelse, sundhedsydelser og jobs. Med din støtte kan vi bekæmpe det forældede syn på piger og kvinder, der fører til seksuel vold og overgreb og i værste fald drab. Vi oplyser lokalsamfund om alles ret til at bestemme over egen krop. Du er med til at forbedre hygiejneforholdene og forebygger mod og forbereder lokalbefolkninger på klimakatastrofer, ligesom din støtte kan gå til at udbrede nødhjælp, hvis katastrofen sker.

Bliv sponsor – og gør en forskel for børn over hele verden