Mozambique

Her på siden kan du læse om vores generelle arbejde i landet. Hvis der opstår uroligheder eller lignende i det område, hvor dit sponsorbarn bor, hører du fra os via mail, hvis sponsorbarnet bliver direkte påvirket.

Et barn i Mozambique har langt mindre chance for at blive fem år gammel end et barn i Danmark. Børnedødeligheden er meget høj, bl.a. på grund af dårlig adgang til rent vand samt fattigdom. På grund af forældede kønsnormer bliver mange unge piger gift bort, dropper ud af skolen og bliver gravide meget tidligt.

Hvis du har et sponsorbarn i Mozambique, er du med til at bekæmpe den høje børnedødelighed. Du bidrager til kampen mod børneægteskaber og tidlige graviditeter og er med til at give flere børn adgang til skole og få flere unge i arbejde. Du beskytter børn mod vold og overgreb og er med til at styrke levevilkårene hos børn, unge og deres familier, så de kan skabe en bedre fremtid for sig selv og andre.

Vores indsatser muliggøres både af sponsorernes bidrag, enkeltdonationer og de midler, vi modtager fra private fonde og institutionelle donorer.

Læs mere om, hvordan vi arbejder

Mød et sponsorbarn

Hvordan er det egentlig at være sponsorbarn? Hør Adelina fra Mozambique fortælle!

Velkommen til Mozambique!Velkommen til Mozambique!

Når du bliver sponsor, støtter du ikke kun det enkelte barn.

Som sponsor er du med til at ændre livet for børn og unge i verdens mest udsatte områder. Du kan følge med i sponsorbarnets liv gennem billeder, og du har mulighed for at skrive breve med sponsorbarnet.

Læs mere om at være sponsor

Da Eunice var 13 år gammel, lærte hun om sine rettigheder og modtog seksualundervisning. ”Før det vidste jeg sådan cirka ingenting om mine rettigheder. Jeg så mange børneægteskaber og teenagegraviditeter omkring mig, men jeg havde ingen idé om, at jeg kunne gøre noget ved det,” siger Eunice, der i dag er 18 år gammel. ”Jeg troede ikke, vi havde et valg. Det er svært for piger at tage beslutninger, fordi vi ikke ved, at vi har ret til det. Takket være Plan International er det nu muligt for mig at diskutere mine rettigheder med min far og andre voksne.” I Mozambique sætter vi fokus på pigers rettigheder gennem bl.a. fodbold, hvor pigerne ikke blot spiller spillet men også modtager undervisning i deres rettigheder. Eunice står nu i spidsen for en ungegruppe, der kæmper for at styrke pigers rettigheder. ”Folk er begyndt at kontakte os for hjælp hvis de har hørt om en pige, der skal giftes bort,” siger Eunice. Indtil videre har Eunice og de andre unge i gruppen forhindret 15 børneægteskaber.

Vores arbejde i Mozambique

Mozambique ligger på Afrikas sydøstlige kyst og grænser op til Det Indiske Ocean, Tanzania, Malawi, Zambia, Zimbabwe, Eswatini og Sydafrika. Det officielle sprog i landet er portugisisk.

Plan International har været til stede i Mozambique siden 2006 med fokus på at bekæmpe ulighed og styrke lokalsamfundene.

Som sponsor er du med til at beskytte børn mod alle former for overgeb og vold, herunder børneægteskaber, omskæring af piger og tidlige graviditeter. Du bidrager til vores arbejde for at forbedre børns adgang til skolegang og uddannelse og støtter unge i at få adgang til jobs. Du forebygger mod og forbereder lokalbefolkninger på klimakatastrofer, ligesom din støtte kan gå til at udbrede nødhjælp, hvis katastrofen sker.