Peru

Her på siden kan du læse om vores generelle arbejde i landet. Hvis der opstår uroligheder eller lignende i det område, hvor dit sponsorbarn bor, hører du fra os via mail, hvis sponsorbarnet bliver direkte påvirket.

Et af vores vigtigste fokusområder i Peru er, at alle børn skal have lige muligheder. Landets kulturelle normer og fattigdom er medvirkende til, at piger generelt ikke har samme muligheder som drenge. Piger bliver gift bort, mens de stadig er børn, bliver udsat for vold og overgeb og mange får ikke lov til at færdiggøre deres skolegang.

Hvis du har et sponsorbarn i Peru, er du med til at sikre en god og tryg barndom for drenge og piger, bl.a. ved at udbrede viden om god ernæring og læring gennem leg. Du bidrager i kampen mod børneægteskaber, du er med til at give flere børn adgang til skole og få flere unge i arbejde, og du beskytter børn og unge mod vold og overgreb. Du er med til at gøre lokalsamfundene mere modstandsdygtige over for klimaforandringer, og så er du med til at skabe fokus på, at piger og kvinder har ret til at bestemme over egen krop på lige fod med ligesom drenge og mænd.

Vores indsatser muliggøres både af sponsorernes bidrag, enkeltdonationer og de midler, vi modtager fra private fonde og institutionelle donorer.

Læs mere om, hvordan vi arbejder

Mød et sponsorbarn

Hvordan er det egentlig at være sponsorbarn? Hør Jessica fra Peru fortælle!

Velkommen til Peru!Velkommen til Peru!

Vil du være sponsor for et barn?

Når du bliver sponsor, støtter du ikke kun det enkelte barn.

Som sponsor er du med til at ændre livet for børn og unge i verdens mest udsatte områder. Du kan følge med i sponsorbarnets liv gennem billeder, og du har mulighed for at skrive breve med sponsorbarnet.

Læs mere om at være sponsor

12-årige Brendy er udmærket klar over, hvor svært det er at være pige og kvinde i det område, hun bor i i Peru. I byen Piura er vold mod børn og unge normalt, og overgrebene går ofte ud over piger og kvinder. Brendy er sponsorbarn og har i den forbindelse lært, at hun har lige så meget ret til et trygt liv som drenge. ”Vi kan arbejde og studere, vi skal ikke bare blive derhjemme. Jeg har besluttet mig for at studere til industritekniker og håber, at jeg kan inspirere andre piger og unge til at følge deres drømme, selvom vi lever i et samfund, der foretrækker maskulinitet,” siger Brendy.

Vores arbejde i Peru

Peru er et land i Sydamerika. Det grænser op til Ecuador, Colombia, Brasilien og Chile.  Der bor omkring 34 millioner mennesker i Peru.

Plan International begyndte at arbejde i Peru i 1994.  

Som sponsor er du med til at støtte de programmer og aktiviteter, vi har i Peru med fokus på at engagere og løfte de børn og unge, som er særligt udsatte, bl.a. som følge af forældede kønsnormer og klimaforandringer. Som sponsor er du med til at sikre oplysning til forældre om, hvad god børneopdragelse er – med fokus på at sikre god ernæring og give børn en god barndom med plads til leg og læring. Du er med til at beskytte børn og unge mod vold og overgreb og give flere adgang til uddannelse, sundhedsydelser og jobs. Med din støtte kan vi bekæmpe det forældede syn på piger og kvinder, der fører til seksuel vold og overgreb og i værste fald drab. Vi oplyser lokalsamfund om alles ret til at bestemme over egen krop.