Den kreative sponsors billedfortælling om en dreng i Nepal

Af Cathrine Nørgaard

Ligger du også inde med mange sponsormagasiner og billeder af dit sponsorbarn? Vi har mødt vores måske mest kreative sponsor, billedkunstneren Rigmor, der altid har fundet sjove måder at bruge dokumenterne fra PlanBørnefonden på.

Som mangeårig sponsor hos PlanBørnefonden kan man nemt ende op med mange papirer og billeder fra og af sit sponsorbarn. Det oplevede 77-årige Rigmor Kubiak Rasmussen, der altid har holdt af at male og lave collager.

I 1998 blev hun sponsor for en dreng i Nepal.

”Jeg syntes, at jeg selv havde det så godt, og det havde de ikke,” siger hun om, hvorfor hun dengang besluttedede sig for at blive sponsor for drengen Sandeep.

Sammen med en af sine venner, som er fra Indien, rejste hun for mange år siden til Nepal for at besøge sponsorbarnet.

77-årig Rigmor Kubiak Rasmussen var sponsor for en dreng i Nepal. Et år rejste hun ned for at besøge ham og blev så inspireret, at hun lavede flere plancher fra rejsen.

”Jeg mødte både ham og hans familie, og jeg kan huske, at hans søster sang rigtig godt. Vi blev inviteret med til fest og fik maling i hovedet. Det var en sjov oplevelse,” fortæller Rigmor.

Et liv fortalt i billeder

Rigmor har i mange år skrevet breve til Sandeep og modtaget endnu flere fra ham. Brevene og billeder af sponsorbarnet genfandt hun for nylig, da hun ryddede op på loftet. Heroppe stod også tre store collager, som Rigmor lavede kort tid efter sin rejse til Nepal. Collagerne er tydeligt inspireret af Nepal og Sandeep: gamle billeder fra turen samt billeder af Sandeep og udklip fra gamle sponsormagasiner er klistret side om side til en lille billedfortælling.

Sponsorbarnet Sandeep har altid været kilde til inspriation. Her ses en af de plancher, Rigmor har lavet: Nederst er billeder fra rejsen til Nepal, og øverst har hun samlet billeder, breve og opdateringer fra Sandeep.

”Jeg har lavet collager hele mit liv. Det er sjovt. Min verden bliver fortalt i billeder,” fortæller Rigmor, der ejer et lille galleri på Nørrebro i København, hvor plancherne engang også har hængt i vinduet.

Et kig på plancherne er også et indblik i PlanBørnefondens historie. Klistret ind mellem billederne fra Rigmors rejse til Nepal er f.eks. historien om en medarbejder fra Plan Nepal, der engang var nomineret til Nobels Fredspris for sit arbejde for nogle af verdens fattigste mennesker.

Her viser Rigmor billeder frem fra sin rejse.

Rigmor fortæller sin veninde Charlotte om oplevelserne i Nepal.