plan-bornefonden
Støt pigerne Bliv sponsor

160.000 myggenet redder liv efter cyklonen Idai

Risikoen for malaria er ekstra stor i Zimbabwe, Mozambique og Malawi efter cyklonen Idai. 160.000 myggenet skal mindske risikoen for smitte

15-årige Tanaka holder godt fast i det blå myggenet i hendes hånd. For hende og resten af familien udgør det tynde net en afgørende forskel på liv og død.

“Mit liv afhænger af det her net. Det forhindrer mig i at få malaria igen,” siger Tanaka.

Selvom hun kun er 15 år, har hun allerede været alvorlig syg af malaria to gange i sit liv. Hun bor i Chipinge-provinsen i Zimbabwe, hvor risikoen for malaria lige nu er øget, på grund af den kraftige regn og de kraftige oversvømmelser, som cyklonen Idai bragte med sig, der lige nu skaber gode ynglesteder for malariamyg.

“Cyklonens oversvømmelser har gjort mange familier hjemløse, og det har resulteret i at flere får malaria,” forklarer Farai Mafura, der er sygeplejerske på en sundhedsklinik i Chipinge-distriktet.

Er din virksomhed interesseret i at støtte PlanBørnefondens arbejde, så kontakt Corporate Manager Anne Cecilie Lasa-González på anne.gonzalez@planbornefonden.dk

15-årige Tanaka har allerede haft malaria to gange i sit liv.

Særligt alvorligt for børn

For at mindske den øgede risiko for malaria, har vi uddelt 160.000 myggenet, som en del af nødhjælpsarbejdet efter cyklonen Idai, som ramte Malawi, Mozambique og Zimbabwe.

I forvejen er risikoen for at få malaria stor i Afrika, især for børn under fem år. Ifølge WHO er malaria en af verdens mest dødelige sygdomme. På verdensplan dør 435.000 mennesker af malaria om året, heraf er 250.000 af dem børn i Afrika.

Sidst Tanaka blev syg af Malaria var i 2017. Det år blev næsten 34.000 mennesker ramt af malaria  alene i Chipinge-provinsen, og 23 mennesker døde af sygdommen.

Derfor er hun og hendes familie ekstra glade for, at de nu kan sove trygt under de blå myggenet.

For Tanaka og hendes familie gør et myggenet en afgørende forskel på liv og død.

Fakta

  • Den 25. april er International Malariadag.
  • På verdensplan dør 435.000 mennesker af malaria om året.
  • De fleste dødsfald sker i Afrika, hvor mere end 250.000 børn hvert år dør af malaria.
  • I Malawi er et pilot-projekt med en malaria-vaccine netop blevet lanceret for første gang nogensinde.
  • I de kommende uger skal projektet også rulles ud i Kenya og Ghana.
  • Bag projektet er en lang række samarbejdspartnere blandt andet WHO og sundhedsmyndighederne i Ghana, Kenya and Malawi.

STØT PIGERNE

50 Kr.