Der er indført forsamlings- og udgangsforbud i store dele af verden. I udsatte områder har familier mistet deres daglige indtjening, og de mangler penge til mad. Millioner af mennesker har ingen opsparing, og de skal dagligt ud at skaffe penge til det næste måltid. Derfor har det store konsekvenser, når samfundene lukkes ned.

Kom med verden rundt hos en række unge frivillige tilknyttet PlanBørnefonden, der har optaget videoer på deres mobiler om krisen.

“Vi har ingen penge til mad på grund af COVID-19”


I Afrika har myndigheder mange steder lukket samfundene ned for at forhindre COVID-19 i at sprede sig. Det betyder, at mange nu er arbejdsløse og ikke har penge til mad. Unge frivillige tilknyttet PlanBørnefonden uddeler hjælpepakker til de mest udsatte familier. Især enlige mødre med små børn får støtte.

“COVID-19 har lukket alt ned, så vi lever af nødhjælp”

Piger fra Nepal og Indien fortæller, om hvordan COVID-19 påvirker dem og deres familier. Pigerne er i hjemmekarantæne på grund af COVID-19, så videoerne er optaget på mobiltelefoner.

“Min skole er lukket på ubestemt tid”

Ni piger i Latinamerika fortæller, om hvordan COVID-19 påvirker dem og deres familier. Pigerne er i hjemmekarantæne på grund af COVID-19, så videoerne er optaget på mobiltelefoner.

 

Videoerne indgår i PlanBørnefondens undervisningsmateriale om COVID-19, der er udarbejdet sammen med undervisningsplatformen Clio.