Burkinas børn flygter fra terrorister

Blodtørstige terrorister har sendt store dele af Burkina Fasos befolkning på flugt fra landets nordlige og østlige regioner. Mere end 2.000 skoler er lukket som konsekvens af angrebene, og godt 300.000 børn kan lige nu ikke komme i skole. Flere af dem har set naboer og familiemedlemmer blive dræbt af terrorister. Børnene og deres familier har været nødt til at flygte og efterlade alt, hvad de ejer. PlanBørnefondens bidrag fra Danmarks Indsamling 2020 går til at sikre tryghed og undervisning til Burkina Fasos flygtende børn. Du kan møde tre af dem her.

Sarata: Min onkel blev skudt i sin butik

14-årige Sarata er opvokset som sponsorbarn i PlanBørnefonden i landsbyen Kargo i det nordlige Burkina Faso. Men efter terroristerne angreb hendes landsby, flygtede hun sydpå til byen Kongoussi sammen med sin familie. I videoen her kan du høre Sarata fortælle om sine oplevelser.

Mamounata: Jeg har mareridt om mine dræbte naboer

Terrorister angreb Mamounatas landsby i Burkina Faso, hvor de dræbte flere mænd på markedet. Mamounata flygtede med sin familie, men hun har stadig mareridt om, at de dræbte mænd fra landsbyen vender tilbage fra døden.

Gansore: Jeg drømmer om skolegang og tryghed

11-årige Gansore gik i femte klasse, da terrorister angreb hendes landsby og dræbte tre personer. Hun måtte forlade sit hjem og sin skole og flygte sammen med familien. Nu drømmer hun om at kunne flytte hjem og blive lærer, så hun kan give andre børn chancen for en uddannelse.

Stop Corona

Støt med en skoleuniform