Det er et privilegium at synge frække sange

Der er mange måder at kæmpe for pigers rettigheder. Yvonne og Dorthe gør det med fjerboaer, lange handsker og frække sange.

Lange handsker, hatte, fjerboaer og store kjoler. Der mangler ingenting, når Yvonne Holst og Ann Dorthe Pedersen går på scenen som Syngepigerne.

De seneste 25 år har de to veninder sunget frække og lystige sange sammen, og i maj måned fejrede de sølvbryllupsjubilæet med et stort show og en indsamling til PlanBørnefondens Pigefond.

25 kroner af hver solgt billet til showet gik til PlanBørnefondens arbejde for verdens mest udsatte piger. For selvom Syngepigerne ofte bliver booket som et festligt indslag til runde fødselsdage og andre sjove fester, så er Yvonne Holst og Ann Dorthe Pedersen helt klar over, at det ikke er en mulighed alle kvinder har.

”Formålet med indsamlingen var at give noget til pigerne, fordi de er så hårdt ramt rundt om i verden. Selvom vi ikke helt har ligestilling her, så er vi kommet langt. At vi for eksempel kan gøre det, vi gør i vores alder, det er der mange steder, man ikke kan,” siger Ann Dorthe Pedersen.

Syngepigerne har også en pianist med, når de er ude og synge.

SYNGEPIGER VAR IKKE PRIVILEGEREDE

Til dagligt arbejder hun som selvstændig coach, mens Yvonne Holst er psykoterapeut. For dem er det en sjov fritidsbeskæftigelse at stille sig op på de skrå brædder og synge. Men sådan var livet ikke for de syngepiger, som startede traditionen i Danmark.

”Vi er utroligt privilegerede i dag, men de kvinder, der startede som syngepiger i 1800-tallet, var ikke de bedst bemidlede kvinder. Derfor passede det godt med en indsamling for de kvinder, som i dag ikke har mulighed for at stille sig op og synge om mænd, sex og have det sjovt,” siger Ann Dorthe Pedersen.

Indsamlingen nåede op over 3.300 kroner og det glæder Ann Dorthe Pedersen, at deres jubilæumsshow på mange måder var en succes.

”Der har aldrig været så mange publikummer til vores shows, det var vi ekstra glade for, fordi vi netop den aften samlede penge ind,” siger Ann Dorthe Pedersen.

Vil du også samle ind?

Har du også en særlig anledning, du vil bruge op at samle ind til verdens mest udsatte børn? Så kan du samle ind til PlanBørnefondens generelle arbejde eller støtte piger rundt om i verden. Se mere her.

Stop Corona

Støt med en skoleuniform