Cambodja

Her på siden kan du læse om vores generelle arbejde i landet. Hvis der opstår uroligheder eller lignende i det område, hvor dit sponsorbarn bor, hører du fra os via mail, hvis sponsorbarnet bliver direkte påvirket.

Et barn i Cambodja har mindre chance for at fejre sin fem-års fødselsdag end børn i Danmark. Fattigdom samt fejl- og underernæring er bare nogle af de problemer, der ligger til grund for det. Arbejdsløsheden blandt unge er høj, og mange piger bliver diskrimineret på grund af deres køn.

Hvis du har et sponsorbarn i Cambodja, er du med til at bekæmpe den høje børnedødelighed, bl.a. ved at udbrede viden om god ernæring. Du bidrager i kampen mod børneægteskaber, du er med til at give flere børn adgang til skole og få flere unge i arbejde, og du beskytter børn mod vold og overgreb. Du er med til at gøre lokalsamfundene mere modstandsdygtige over for klimaforandringer, og så er du med til at styrke levevilkårene hos børn, unge og deres familier, så de kan skabe en bedre fremtid for sig selv og andre.

Vores indsatser muliggøres både af sponsorernes bidrag, enkeltdonationer og de midler, vi modtager fra private fonde og institutionelle donorer.

Læs mere om, hvordan vi arbejder

Mød et sponsorbarn

Hvordan er det egentlig at være sponsorbarn? Hør Mary Di fra Cambodja fortælle!

Velkommen til Cambodja!Velkommen til Cambodja!

Vil du være sponsor for et barn?

Når du bliver sponsor, støtter du ikke kun det enkelte barn.

Som sponsor er du med til at ændre livet for børn og unge i verdens mest udsatte områder. Du kan følge med i sponsorbarnets liv gennem billeder, og du har mulighed for at skrive breve med sponsorbarnet.

Læs mere om at være sponsor

I en lille landsby i Cambodjas Stung Treng-provins, der ligger ca. 40 km fra nærmeste by, bor 11-årige Muta med sin familie. De fleste morgener står Muta op klokken fire, rengør pander og vasker op, inden hun går otte kilometer til skole. Når Muta når frem, er hun allerede træt. Med støtte fra vores sponsorer kan vi sikre skolegang til børn som Muta. Hun får nu dækket alle omkostningerne ved at gå i skole – også i fremtiden – og hun har fået ekstraundervisning. Nu er Muta blevet meget bedre til at læse og skrive, og hun har også forbedret sit niveau i matematik betydeligt. Hun har også fået meget mere energi, bl.a. fordi hun har fået en cykel, som gør, at hun kan komme i skole meget hurtigere, end hun plejer. Derudover har hendes familie lært at opdrætte husdyr og dyrke grøntsager – og det giver dem en større indtægt.

Vores arbejde i Cambodja

Cambodja er et land i Sydøstasien. Det grænser op til Vietnam, Laos og Thailand. Der bor knap 17 millioner mennesker i Cambodja.

Plan International begyndte at arbejde i Cambodja i 2002 med fokus på at forbedre levevilkårene for børn og deres familier.

Som sponsor er du med til at engagere og løfte de børn og unge, der er særligt udsatte, bl.a. som følge af forældede kønsnormer og fattigdom. Som sponsor er du med til at sikre oplysning til forældre om, hvad god børneopdragelse er – med fokus på at sikre god ernæring og give børn en god barndom med plads til leg og læring. Du er med til at beskytte børn og unge mod vold og overgreb, give flere adgang til uddannelse, sundhedsydelser og jobs. Vi har også fokus på at engagere unge, særligt piger, og give dem mulighed for at gå forrest og kræve forandring – bl.a. ved at tale med lokale ledere og myndigheder om de udfordringer, der er i lokalsamfundene.