Malawi

Her på siden kan du læse om vores generelle arbejde i landet. Hvis der opstår uroligheder eller lignende i det område, hvor dit sponsorbarn bor, hører du fra os via mail, hvis sponsorbarnet bliver direkte påvirket.

Et barn i Malawi har langt mindre chance for at blive fem år gammel end et barn i Danmark. Børnedødeligheden er høj, bl.a. på grund af dårlig adgang til rent vand samt fattigdom. På grund af forældede kønsnormer bliver mange unge piger gift bort, dropper ud af skolen og bliver gravide meget tidligt. Mange unge mødre dør i barselssengen.

Hvis du har et sponsorbarn i Malawi, er du med til at bekæmpe den høje børnedødelighed. Du bidrager til kampen mod børneægteskaber og tidlige graviditeter og er med til at give flere børn adgang til skole og få flere unge i arbejde. Du beskytter børn mod vold og overgreb og er med til at styrke levevilkårene hos børn, unge og deres familier, så de kan skabe en bedre fremtid for sig selv og andre.

Vores indsatser muliggøres både af sponsorernes bidrag, enkeltdonationer og de midler, vi modtager fra private fonde og institutionelle donorer.

Læs mere om, hvordan vi arbejder

Mød et sponsorbarn

Hvordan er det egentlig at være sponsorbarn? Hør Gertrude fra Malawi fortælle!

Velkommen til Malawi!Velkommen til Malawi!

Når du bliver sponsor, støtter du ikke kun det enkelte barn.

Som sponsor er du med til at ændre livet for børn og unge i verdens mest udsatte områder. Du kan følge med i sponsorbarnets liv gennem billeder, og du har mulighed for at skrive breve med sponsorbarnet.

Her møder du Getrude på 12 år – hun vil ikke droppe ud af skolen, som mange piger i hendes landsby har. De skal nemlig hjælpe til derhjemme eller bliver gravide. Med støtte fra PlanBørnefondens sponsorer gør hun fremskridt i hendes samfund for at opnå ligestilling og holde pigerne i skole. Se her hvordan.

Læs mere om at være sponsor

19-årige Clementine har altid elsket at tage billeder, men hun havde ingen rollemodeller, da hun var barn. Hun manglede selvtillid til at forfølge sin drøm. Clementine bor i en flygtningelejr ikke langt fra Malawis hovedstad Lilongwe. Det er svært at tjene penge i flygtningelejre, men gennem iværksætterikurser giver vi unge redskaber til at starte egen forretning. Clementine har deltaget på et kurserne, hvor hun har lært, hvordan hun kan tjene penge på at tage billeder.

Vores arbejde i Malawi

Malawi ligger i det sydøstlige Afrika. Det grænser op til Zambia, Tanzania og Mozambique. Det officielle sprog i landet er engelsk.

Plan International har været til stede i de mest sårbare områder i Malawi siden 1994 med fokus på at skabe mere ligestilling mellem kønnene og bekæmpe overtrædelse af børns rettigheder.

Som sponsor er du med til at beskytte børn mod alle former for overgeb og vold, herunder børneægteskaber, omskæring af piger og tidlige graviditeter. Du bidrager til vores arbejde for at forbedre børns adgang til skolegang og uddannelse og støtter unge i at få adgang til jobs. Du er med til at forbedre hygiejneforholdene og forebygger mod og forbereder lokalbefolkninger på klimakatastrofer, ligesom din støtte kan gå til at udbrede nødhjælp, hvis katastrofen sker.