Vietnam

Et barn i Vietnam har mindre chance for at fejre sin fem-års fødselsdag end børn i Danmark. Fattigdom, konsekvenser af klimaforandringer og underernæring er bare nogle af de problemer, der ligger til grund for det. Arbejdsløsheden blandt unge er høj, og mange piger bliver diskrimineret på grund af deres køn.

Hvis du har et sponsorbarn i Vietnam, er du med til at bekæmpe den høje børnedødelighed, bl.a. ved at udbrede viden om god ernæring. Du bidrager i kampen mod børneægteskaber, du er med til at give flere børn adgang til skole og få flere unge i arbejde, og du beskytter børn mod vold og overgreb. Du er med til at gøre lokalsamfundene mere modstandsdygtige over for klimaforandringer, og så er du med til at styrke levevilkårene hos børn, unge og deres familier, så de kan skabe en bedre fremtid for sig selv og andre.

Vores indsatser muliggøres både af sponsorernes bidrag, enkeltdonationer og de midler, vi modtager fra private fonde og institutionelle donorer.

Læs mere om, hvordan vi arbejder

Mød et sponsorbarn

Hvordan er det egentlig at være sponsorbarn? Hør Luyen fra Vietnam fortælle!

Velkommen til Vietnam!Velkommen til Vietnam!

Vil du være sponsor for et barn?

Når du bliver sponsor, støtter du ikke kun det enkelte barn.

Som sponsor er du med til at ændre livet for børn og unge i verdens mest udsatte områder. Du kan følge med i sponsorbarnets liv gennem billeder, og du har mulighed for at skrive breve med sponsorbarnet.

Læs mere om at være sponsor

A Nhem (tv.), der bor i en lille landsby i Vietnam, blev gift før hun fyldte 18 år, og snart blev hun gravid. Men A Nhem vidste intet om, hvordan man passer på et barn, før hun begyndte at gå i en lokal forældregruppe. “Jeg har lært, hvordan man laver næringsrig mad til mit barn,” siger A Nhem. Kvinderne lærer også om vigtigheden af at tage deres børn med til lægen, og at det kommer barnet til gode, hvis faderen er en del af opdragelsen. Når A Nhem arbejder med at gro kassavaplanter, passer hendes svigermor (th.) sønnen.

Vores arbejde i Vietnam

Vietnam er et land i Sydøstasien. Det grænser op til Cambodja, Laos og Kina. Der bor knap 100 millioner mennesker i Vietnam. Klimaforandringerne truer med at ødelægger millioner af menneskers liv i landet og forstærke den fattigdom og de konflikter, der allerede eksisterer i landet.

Plan International begyndte så småt at arbejde i Vietnam allerede i 1954, og i 1993 blev vi etableret i de nordlige og centrale regioner i landet med fokus på at forbedre levevilkårene for de mest marginaliserede og fattigste mennesker i landet.

Som sponsor er du med til at støtte de programmer og aktiviteter, vi har i Vietnam med fokus på at engagere og løfte de børn og unge, der er særligt udsatte, bl.a. som følge af forældede kønsnormer og klimaforandringer. Som sponsor er du med til at sikre oplysning til forældre om, hvad god børneopdragelse er – med fokus på at sikre god ernæring og give børn en god barndom med plads til leg og læring. Du er med til at beskytte børn og unge mod vold og overgreb, give flere adgang til uddannelse, sundhedsydelser og jobs. Med din støtte kan vi oplyse om, hvordan man tilpasser sig klimaforandringer, herunder oplære unge og voksne i bæredygtige landbrugsmetoder.