Da sponsorerne mødte Yoventine og Rehema

Af Merle Romose

Sponsorer fik unik mulighed for at møde sponsorbarnet Yoventine og pigerettighedsforkæmper Rehema fra Kenya.

Sponsorer kom fra nær og fjern og mødtes i Ballerup og Vejle i den forgange uge til PlanBørnefondens sponsorevents, hvor de alle fik lejlighed til at møde sponsorbarnet Yoventine og pigerettighedsforkæmperen Rehema.

I løbet af arrangementet fik de fremmødte en kort introduktion til PlanBørnefonden som organisation. Herefter fortalte Yoventine om sin landsby, som ligger nær Victoriasøen, og om hvordan sygdomme som tyfus og kolera næsten er udryddet i området takket være PlanBørnefondens vandprojekter. Hun forklarede også, hvordan hun på grund af forældrenes lave indkomst ikke ville kunne have fortsat i skole, hvis det ikke havde været for sponsorernes støtte.

Rehema fortalte, hvordan hun er blevet undervist i pigers rettigheder gennem PlanBørnefonden og i dag selv er med til at informere unge – både piger og drenge – om deres rettigheder. Hun pointerede også, at det er vigtigt altid at have drengene med i kampen for pigers rettigheder. Uden dem kan vi ikke skabe et bedre samfund for hverken piger eller drenge.

I Ballerup overraskede Rehema de fremmødte med en sang.

”Jeg har en lille krop, men min stemme er stor,” sagde Rehema, og det var ingen af de fremmødte i tvivl om.

Pigernes historier gjorde et stort indtryk på de fremmødte sponsorer. Flere kom efterfølgende forbi for at sige hej til pigerne og takke dem.

”Det var spændende at høre fra pigerne fra Kenya. Få gerne besøg af flere sponsorbørn,” var der en sponsor, der sagde.

”Stor indsats fra pigerne fra Kenya. Vi har virkelig fået noget med hjem,” sagde en anden.

Begge piger kommer fra Kenya og var inviteret til Danmark for at deltage i PlanBørnefondens fejring af FN’s Internationale Pigedag d. 11. oktober. Yoventine og Rehema landede i København d. 2. oktober og tog hjem igen d. 12. oktober sammen med vores kollega fra det lokale kontor i Kenya.

Yoventine er 17 år og sponsorbarn fra Bondo, hvor mange danskere har sponsorbørn. Rehema fra Kwale er 20 år og er involveret med PlanBørnefonden gennem vores programarbejde, hvor vi støtter unge kvinder som Rehema i at informere andre unge om pigers rettigheder. 

Yoventine og Rehema fortæller om deres opvækst og kamp for pigers rettigheder.

Sponsorerne satte sig godt til rette i FORMAT Biograf i Ballerup.

Vores kollega fra Plan Kenya, Dorcus, fortalte om den nuværende tørkekrise i Kenya og konsekvenserne for børnene i området.

Virksomheden Mouritsen A/S havde tilbudt deres lokaler i Vejle, hvor vi kunne byde velkommen til en spændende aften i produktionshallen.

Der var også mulighed for at tale mere om vores arbejde med sponsorbørn og de mange måder, man kan støtte børn og unge gennem PlanBørnefonden.

Som noget nyt er PlanBørnefonden i år begyndt at afholde sponsorevents, hvor du som sponsor bliver inviteret ind til særlige arrangementer, hvor du kan komme tættere på PlanBørnefondens medarbejdere og få et større indblik i vores arbejde i nogle af verdens mest udsatte områder.

De seneste to arrangementer blev afholdt d. 5. og 6. oktober, hvor FORMAT Biograf i Ballerup og virksomheden Mouritsen A/S i Vejle, hvis ejer og adm. direktør selv har været sponsorer gennem mange år, lagde hus til. Over 200 havde tilmeldt sig til arrangementerne, og tilbagemeldingerne vidner om, at mange sponsorer har fået en helt særlig oplevelse ud af at møde pigerne på tæt hold.