Dickson fra Uganda: “Mobiljournalistik har givet mig en stemme”

Af Victoria Kafunek og Cathrine Nørgaard

Det seneste år har vi uddannet unge over hele verden i at lave mobiljournalistik. En af dem er Dickson, der har fået råd til at købe et hus gennem sit arbejde som mobiljournalist.

28-årige Dickson Ojakol bor i Kampala i Uganda, og er vokset op i et af de fattigste slumområder i hovedstaden, der er præget af mange udfordringer for børn og unge.

Han var en af de første, som blev uddannet mobiljournalist gennem PlanBørnefonden. Dickson har været med til at filme og producere velkomstvideoen fra Uganda, og har derudover været med til at sætte fokus på kvinders utryghed og vold i Kampala med sin journalistik. Et af hans indslag har endda været vist i DR Horisont.

Med indtjeningen fra projekterne som mobiljournalist har Dickson i dag kunne købe sit eget hus. Han har sat det i stand med nye klinker og nyt tag – og han har også købt et solcellepanel. På den måde kan han nu forsørge sig selv, samtidig med at han føler, at han har fået en stemme i sit eget lokalsamfund.

”Efter vi er blevet mobiljournalister, har vi fået en stemme, og de ældre lytter til os. Jeg er blevet valgt som ungdomsrepræsentant i vores lokale byråd,” siger Dickson Ojakol.

Du kan møde ham i videoen herunder.

Dickson har købt et hus takket være mobilenDickson har købt et hus takket være mobilen