Solid erfaring og store resultater i bagagen:
PlanBørnefondens nye direktør er klar til at tage organisationen det næste skridt.

Hun er kvinden bag den store udvikling som ”Meyers Madhus” har været igennem de sidste seks år. Hun har solid ledelseserfaring fra virksomheder og ministerier og stor erfaring med at arbejde med fonde. Nu skal Dorthe Petersen stå i spidsen for en af Danmarks største udviklingsorganisationer med et klart mål om vækst og videreudvikling af PlanBørnefonden.

”Jeg er rigtig glad for, det er lykkedes at ansætte Dorthe Petersen som ny direktør i PlanBørnefonden. Hun kommer med solid erfaringsballast på både det strategiske og ledelsesmæssige niveau. Dorthe er en leder der kommunikerer meget tydeligt og er meget direkte i sin form, og så har hun et stort ledelsesmæssigt vingefang. Det er på baggrund af alle disse kvalifikationer, at hun er valgt til at overtage ledelsen i PlanBørnefonden. Dorthes opgave bliver at lede en robust organisation videre og tage det næste skridt” siger bestyrelsesformand Stine Bosse.

Dorthe Petersen har i de seneste seks år stået i spidsen for Meyers Madhus, der i denne periode har oplevet massiv udvikling og vækst. Det er blandt andet de erfaringer, hun bringer med sig til PlanBørnefonden: ”Det er med stor glæde at jeg sammen med PlanBørnefondens dygtige medarbejdere skal tage organisationen et skridt videre. Det er en stærk organisation med et meget vigtigt formål og med et kæmpe potentiale til at gøre endnu mere for nogle af verdens mest udsatte børn og unge. Jeg glæder mig til at trække i arbejdstøjet og sammen med de gode kræfter i og uden for PlanBørnefonden, at være med til at udvikle nye løsninger og
partnerskaber, der bygger ovenpå de eksisterende” siger Dorthe Petersen, der også har flere års erfaring som embedsmand i blandt andet Undervisningsministeriet og det tidligere ministerium for Videnskab, Teknologi og udvikling.

Partnerskaber med udviklingselementer er ikke fremmed for Dorthe Petersen. Senest er Meyers Madhus gået i gang med et større samarbejde med Oxfam IBIS om at etablere madskoler i Marokko, hvor målet at skabe arbejdspladser og uddannelse til
unge. Partnerskabet er støttet med midler fra Det Arabiske Partnerskabsprogram (DAPP).

PlanBørnefondens nuværende direktør Gwen Wisti fratræder stillingen efter 13 år som direktør i Plan Danmark og de sidste to år som direktør i det fusionerede PlanBørnefonden.

”Det er en stærk organisation, som nu får Dorthe Petersen ved roret. Vi har et solidt strategisk afsæt, og behovet for PlanBørnefondens arbejde er større end nogensinde før. Både nu under COVID-19-krisen, men bestemt også i tiden efter, hvor kravene til NGO’erne bliver endnu større. Det kræver også nye innovative løsninger og partnerskaber. Det er en stor opgave at lede organisationen, og jeg er ikke i tvivl om, at vi har fundet den helt rigtigeperson til at løfte opgaven”, fortæller Stine Bosse.

Dorthe Petersen overtager direktørposten den 18/5.