Piger tager politikeres talerør

Piger kan gøre en verden til forskel, se andre muligheder og løsninger. Men piger bliver alt for ofte overhørt og ekskluderet. Det rammer pigerne hårdt og det har også store konsekvenser for de samfund, de bor i. Derfor støtter PlanBørnefonden op om en global bevægelse, der skal give pigerne et nyt talerør.

Nagin fra Gellerup bliver udviklingsminister for en dag og Hinda fra podcasten Langt til Ligestilling bliver udviklingsordfører, når de laver takeovers på udviklingsminister Flemming Møller Mortensen og Venstres Karen Ellemanns sociale medier.

Hvert år arrangerer Plan International takeovers over hele verden omkring FN’s Internationale Pigedag d. 11. oktober. Pigedagen bruges som anledning til at skabe en global bevægelse, hvor piger tager talerøret fra magthavere og beslutningstagere.

Piger fra hele verden overtager talerøret fra deres lokale ministre, præsidenter, borgmestre, ambassadører, politikere og direktører. Det giver dem en anden mulighed for at få en stemme i debatten for en dag og får nogle andre til at høre deres budskaber.

Du kan følge med

Mandag d. 11. oktober skyder Hinda Olad de danske takeovers i gang. Hinda har podcasten Langt til Ligestilling og er ungdomsambassadør for PlanBørnefonden. D. 11. oktober overtager hun de sociale medier for Karen Ellemann, Venstres udviklingsordfører og tidligere ligestillingsminister, når de mødes på Christiansborg kl. 13. Imens Hinda og Karen holder møde og deltager i en politisk debat, lægger Hinda løbende historier og budskaber op på Karens sociale kanaler.

Hinda fortæller, at ”det bliver fedt at få mulighed for at lave takeover på Karen Ellemanns kanaler for en dag. Det er en vildt god mulighed for at komme ud med mine budskaber om pigers rettigheder og ligestilling – og det er fedt at Karen vil være med”

Tirsdag d. 12. oktober overtager Nagin Ravand stafetten, når hun laver en takeover på udviklingsminister Flemming Møller Mortensens sociale medier. Nagin vandt PlanBørnefondens Pigepris sidste år for at fremme ligestilling på fodboldbanen. Hun skyder takeoveren af udviklingsministerens kanaler i gang, når de holder et møde kl. 11.15. Derfra kører de sammen til Nærum Gymnasium, hvor PlanBørnefonden holder et større event:

”Den Glemte Krise: Pigerne fra Sahel”. Du kan se med online tirsdag d. 12. oktober kl. 14.30 HER

På sociale medier kan du søge på #GirlsGetEqual for at finde historier om pigers takeovers og deres budskaber.