I Danmark er der lys for enden af tunnellen i takt med, at samfundet åbner igen. Men mange andre lande kæmper stadig for at inddæmme smittespredning. Augustinus Fonden donerer 2,5 mio. kr. til PlanBørnefondens eksisterende indsats for udsatte migranter fra Venezuela, der sidder fast i Colombia, samt syriske børn, der er flygtet til Jordan.

Bevillingen kommer på baggrund af en global appel på 750 millioner kroner, som PlanBørnefonden og Plan International udsendte i april. Målet er at minimere konsekvenserne af COVID-19 for migranter i Colombia og flygtningebørn Jordan, som mangler adgang til rent vand, oplysning og lægehjælp. Disse børn og unge – særligt piger – rammes nemlig ekstra hårdt af skolelukninger, fødevareusikkerhed og øget risiko for vold og overgreb.

”Det her er presserende. Vi risikerer, at 20 års fremskridt for pigers rettigheder og ligestilling går tabt. Der skal handles nu, og derfor er jeg rigtig glad og stolt over Augustinus Fondens hurtige reaktion og donationen,” siger Dorthe Petersen, direktør i PlanBørnefonden.

”Det er rigtig vigtigt at fastholde indsatser for børn, kvinder og sårbares vilkår og rettigheder, der let kan blive glemt i den ekstraordinære COVID-19-situation. Augustinus Fonden har derfor med kort varsel valgt at støtte den indsats en række humanitære organisationer yder over hele verden, og vi er glade for også at kunne støtte PlanBørnefondens arbejde på området,” fortæller direktør i Augustinus Fonden, Frank Rechendorff Møller.

PlanBørnefonden arbejder allerede med at begrænse konsekvenserne af COVID-19 i en række lande som en del af Plan International. Donationen fra Augustinus Fonden kan derfor hurtigt komme ud og gøre en forskel i de udsatte samfund, der er hårdest ramt af pandemiens konsekvenser.

Læs mere om PlanBørnefondens arbejde for at bremse COVID-19 her.