Søstrene Grene giver søsterkærlighed til piger i Østafrika

Siden 2018 har PlanBørnefonden haft et partnerskab med Søstrene Grene, som handler om at støtte piger og unge kvinders ret til uddannelse i de mest udsatte byområder i Østafrika. Nu forlænges partnerskabet.

Partnerskabet mellem PlanBørnefonden og Søstrene Grenes resulterer nu i, at kunder fra oktober 2020 i alle butikker i Europa kan købe specialdesignede stofnet med forskelligt print. Når du køber et stofnet til 34,9 kroner, går fem kroner af prisen ubeskåret til de unge afrikanske kvinder.

Den nye kollektion lanceres med det henblik på at støtte unge kvinder i det østafrikanske land, Uganda.
Projektet handler helt konkret om at styrke piger og unge kvinders kamp ud af fattigdom.

Uddannelse er vejen frem

I Ugandas hovedstad, Kampala, bor der 1,5 millioner indbyggere, og hver anden lever i usikre slumområder med høj fattigdom og kriminalitet. Her er arbejdsløsheden høj, og rent vand og toiletter er en mangelvare. Piger og kvinder tvinges ofte ud i prostitution for at få penge til mad eller et sted at sove.

”Nogle mister livet, vi kan få aids eller blive gravide, uden at vi ønsker det – det er et farligt job,” siger 17-årige Hope, der er prostitueret.

Det er kvinder som Hope, som får hjælp, når man køber et stofnet fra den nye kollektion i Søstrene Grene. Pengene går til, at de unge kvinder kan tage en uddannelse som f.eks. kok, skrædder eller frisør. Med en uddannelse kan de tjene deres egne penge og blive uafhængige og dermed bryde ud af fattigdommen.

Søstrene Grene giver søsterkærlighed til piger i Østafrika 1

Mikkel Grene, CEO i Søstrene Grene, er overbevist om, at de nye produkter kommer til at gøre en forskel for de udsatte kvinder.

”Ligestilling mellem kønnene ligger os meget på hjerte, og især pigers uddannelse spiller en central rolle i at bekæmpe fattigdom i udviklingslande. Derfor vil vi gerne støtte PlanBørnefondens vigtige arbejde på området. Som en del af dette samarbejde sælger vi udvalgte produkter i vores butikker og på vores webshop, hvor man ved at købe produktet er med til at donere en del af beløbet til pigers uddannelse i Østafrika. Med 90 mio. besøgende i vores butikker årligt og en stor følgerskare på de sociale medier, tror vi på, at vi kan hjælpe med at fungere som talerør for denne vigtige indsats,” fortæller Mikkel Grene.

Bæredygtighed er en hjertesag

Ud over de specialdesignede stofnet kommer partnerskabet med PlanBørnefonden også til at vise sig i Søstrene Grenes kølemontre. Samme koncept gælder nemlig, når kunderne køber en flaske vand.
Her går der ligeledes et beløb til de udsatte unge kvinder i Uganda. Vandflasken, der er lavet af 100% genanvendt plast, koster 5,88 kr. hvoraf 0.1 euro (svarende til ca. 75 øre) går til PlanBørnefonden.

Lanceringen af stofnettene og vandflaskerne kommer som et led i en stor bæredygtighedsstrategi, som Søstrene Grene lægger mange kræfter i.

I den forbindelse har butikskæden netop offentliggjort en omfattende ansvarlighedsrapport, hvor du kan læse mere om, hvordan Søstrene Grene f.eks. sikrer ordentlige arbejdsforhold, og at produkterne ikke indeholder skadelig kemi.

Over de næste par år planlægger Søstrene Grene at lancere flere net samt nogle andre udvalgte produkter i samarbejde med PlanBørnefonden, som ligeledes skal støtte pigers uddannelse i Østafrika.

 

FAKTA: 

  • Partnerskabet foregår i Uganda, Kenya, Zimbabwe og Etiopien.
  • Omdrejningspunktet for partnerskabet er at give piger og unge kvinder mulighed for at uddanne sig og dermed skabe et bedre liv for dem selv og deres familie,
  • Partnerskabet blev indgået i 2018 og løber indtil 2022.

Stop Corona

Støt med en skoleuniform