”Jeg tror, han bor i et bambushus ved siden af en lille sø, hvor han henter vand”

Selvom Zoe kun er otte år, gør hun sig mange overvejelser om, hvilke forskelle der er på hende og det sponsorbarn i Benin, hun fik i dåbsgave.

Ordene kommer fra otteårige Zoe, som med et eftertænksomt blik lader tankerne forsvinde til Togo i Afrika, hvor hendes sponsorbarn Kodjo på 15 år bor. I det hyggelige hjem i Charlottenlund har familien samlet sig om det runde køkkenbord. Imellem sine forældre sidder Zoes lillebror, Maximilian på seks år, genert og putter sig. Også han har sit eget sponsorbarn; en jævnaldrende pige fra Burkina Faso ved navn Roukiatou.

EN UTRADITIONEL DÅBSGAVE

Zoe og Maximilian er to af PlanBørnefondens yngste sponsorer. Begge fik de et sponsorbarn i dåbsgave af deres forældre.

”Det er vigtigt for os, at vores børn oplever, at der er en anden og mindre privilegeret verden,” lyder det fra forældrene.
Med sponsorbørnene forsøger de at gøre denne verden mere håndgribelig for Zoe og Maximilian.

ET HÅNDGRIBELIGT AFRIKA

”Dukkerne er lavet af små grene, fodboldene af gamle stofstykker og husene af bambus”. Zoe forestiller sig, hvordan livet i Afrika er, og hun er udmærket klar over, at børnene ikke har de samme muligheder, som hende selv.

”Jeg tror ikke, de har elektroniske ting i skolen, ligesom vi har. Jeg tror kun, de har en tavle, som de selv har lavet,” fortæller hun.

Stop Corona

Støt med en skoleuniform