Kom med på Period-tour med PlanBørnefonden og Kh. Underlivet

I anledning af den internationale menstruationsdag bryder PlanBørnefonden tabuer om menstruation og inviterer til festlige menstruationsevents i Odense, Aarhus og København!

Kom og hør vores gæster sætte fokus på menstruationens op- og nedture, myter, tabuer og fakta.

Vind fede præmier og prøv virtual reality, som tager dig med til Kibera i Kenyas hovedstad Nairobi, hvor mange menstruerende kæmper for at få råd til bind.

Du kan opleve

Emma Libner er kendt fra Instragram-profilen @kh_underlivet, hvor hun sammen med sine over 18.000 følgere snakker åbent og (k)ærligt om underlivet. Emma Libner er uddannet journalist samt cand.mag. i kultur og formidling, og hun er aktuel med bogen “Kh. Underlivet” om skam, lyst og menstruation.

Shabnam Azizi er sexolog og jordemoder. Hun er aktuel som ekspert i programmerne ‘Sex med P3’ på DR. Shabnam mener, at tabu og negative følelser om menstruation skal erstattes med nysgerrighed og opmærksomhed på, hvad der sker med kroppen under en menstruation.

Manilla Ghafuri er forperson for organisationen Rapolitics, stifter af velgørenhedsorganisationen for Afghanistan, ANaR og vinder af menneskerettighedsprisen 2022 for sit mange årige indsats mod diskrimination af etniske minoriteter i Danmark.

Helena Madeleine er TikTok’er og deler sårbare sider af sig selv med  hendes 57.000 følgere. Helena er positiv, kreativ, inspirerende og ønsker at bryde tabuer og tale om svære emner.

 

PEECH sælger sexlegetøj med en vision om at aftabuisere emner omkring kroppen, nydelse og seksualitet – det skal hverken være pinligt eller tabubelagt at købe sexlegetøj. På Period Tour vil PEECH afholde en legendarisk quiz, hvor du kan quizze om udvalgte emner relateret til sex, nydelse, kroppen og vigtigst menstruation.

Iris Gold er musiker og sangskriver. Hun bruger sin musik til at udfordre tidens idealer og sætte fokus på vigtige og sårbare emner. På Period Tour vil hun optræde med sin nyeste single.

Amalie Riemer er TikTok’er og deler sårbare emner med hendes over 60.000 følgere. Amalie synes, det er vigtigt at tale om menstruation og dermed aftaburisere emner omkring menstruation. Da hun kom i puberteten, manglede hun nemlig selv nogle, der startede samtalen.

Billetter:

Donér 50 kroner til PlanBørnefondens arbejde og modtag en billet til arrangementet.

Vigtigt:
Du er meget velkommen til at donere mere end 50 kroner, men der medfølger kun én billet per donation. Ønsker du flere billetter, skal du lave det antal donationer, som du ønsker billetter.

Pengene går til bind og oplysning til menstruerende i verdens mest udsatte lande. Du kan læse mere om, hvad pengene går til her.


PERIOD TOUR

Den 12. maj 2024: Storms Pakhus, Odense

Adresse: Lerchesgade 4, 5000 Odense

Eventsene foregår fra kl. 19-21. Dørene åbner kl 18.30.

Line-up: Emma Libner, Shabnam Azizi, Helena Madeleine Olesen, Manilla Ghafuri, PEECH & Iris Gold


Den 17. maj 2024: Domen, Aarhus

Adresse: Inge Lehmanns Gade 22, 8000 Aarhus

Eventsene foregår fra kl. 19-21. Dørene åbner kl 18.30.

Line-up: Emma Libner, Shabnam Azizi, Manilla Ghafuri, PEECH & Iris Gold


Den 28. maj 2024: Ungdommens Demokratihus, København

Adresse: Slagtehusgade 10a, 1715 København

Eventsene foregår fra kl. 19-21. Dørene åbner kl 18.30.

Line-up: Emma Libner, Shabnam Azizi, Amalie Riemer, Manilla Ghafuri, PEECH & Iris Gold


Hør podcasten “Cyklus”

Lyt til vores podcast “Cyklus”, hvor tv-vært Anna Lin, radiovært Maria Fantino, sangerinde Annika Aakjær, Sanne Søndergaard, Emma Libner, historiker Mette Byriel-Thygesen fra Nationalmuseet og unge kvinder fra Danmark, Kenya og Uganda fortæller personlige historier om, hvordan tabuet omkring menstruation har påvirket dem.

Hør “Cyklus” her.