Bangladesh

Her på siden kan du læse om vores generelle arbejde i landet. Hvis der opstår uroligheder eller lignende i det område, hvor dit sponsorbarn bor, hører du fra os via mail, hvis sponsorbarnet bliver direkte påvirket.

Et barn i Bangladesh har mindre chance for at fejre sin fem-års fødselsdag end børn i Danmark. Fattigdom, konsekvenser af klimaforandringer og underernæring er bare nogle af de problemer, der ligger til grund for det. Mange piger bliver diskrimineret på grund af deres køn og f.eks. gift bort. Bangladesh har en af verdens højeste rater for børneægteskaber.

Hvis du har et sponsorbarn i Bangladesh, er du med til at bekæmpe den høje børnedødelighed, bl.a. ved at udbrede viden om god ernæring. Du bidrager i kampen mod børneægteskaber, du er med til at give flere børn adgang til skole og få flere unge i arbejde, og du beskytter børn mod vold og overgreb. Du er med til at gøre lokalsamfundene mere modstandsdygtige over for klimaforandringer, og så er du med til at styrke levevilkårene hos børn, unge og deres familier, så de kan skabe en bedre fremtid for sig selv og andre.

Vores indsatser muliggøres både af sponsorernes bidrag, enkeltdonationer og de midler, vi modtager fra private fonde og institutionelle donorer.

Læs mere om, hvordan vi arbejder

Mød et sponsorbarn

Hvordan er det egentlig at være sponsorbarn? Hør Shejuti fra Bangladesh fortælle!

Velkommen til Bangladesh!Velkommen til Bangladesh!

Vil du være sponsor for et barn?

Når du bliver sponsor, støtter du ikke kun det enkelte barn.

Som sponsor er du med til at ændre livet for børn og unge i verdens mest udsatte områder. Du kan følge med i sponsorbarnets liv gennem billeder, og du har mulighed for at skrive breve med sponsorbarnet.

Læs mere om at være sponsor

Plan International arbejder med rohingya-flygtninge i Cox’s Bazars flygtningelejr. Her har vi bl.a. fokus på at sikre uddannelse til børn, der bor i lejren, men også på at beskytte dem mod vold og sikre, at de har mad nok. Vi tilbyder bl.a. uddannelse til rohingya-børn med fokus på bl.a. at forberede dem på at vende tilbage til uddannelsessystemet, hvis de vender hjem til Myanmar igen. Omkring 400.000 børn i skolealderen er blandt de mere end en million rohingya-flygtninge, der bor i Cox’s Bazar, og som har søgt tilflugt fra vold og forfølgelse i Myanmar. 11-årige Razia er en af dem, der er indskrevet i skolen i lejren.

Vores arbejde i Bangladesh

Bangladesh er et land i Sydasien. Det grænser op til Indien og Myanmar. Der bor omkring 170 millioner mennesker i Bangladesh, hvilket gør landet til det ottende folkerigeste i verden og et af de tættest befolkede lande i verden. Klimaforandringerne truer med at ødelægger millioner af menneskers liv i landet og forstærke den fattigdom, der allerede eksisterer i landet.

Plan International har arbejdet i Bangladesh siden 1992 med fokus på at forbedre levevilkårene for de mest udsatte børn.

Som sponsor er du med til at støtte de programmer og aktiviteter, vi har i Bangladesh med fokus på at engagere og løfte de børn og unge, der er særligt udsatte, bl.a. som følge af forældede kønsnormer og klimaforandringer eller fordi de er flygtet fra lande som Myanmar. Som sponsor er du med til at beskytte børn og unge mod vold og overgreb, give flere adgang til uddannelse, sundhedsydelser og jobs. Med din støtte kan vi oplyse om, hvordan man tilpasser sig klimaforandringer og forberde børn, unge og deres familie på kriserne, hvis de opstår.

Bliv sponsor – og gør en forskel for børn over hele verden

I 2019 gik overskuddet fra Børnenes U-landskalender til vores skoleprojekt i Dhakas slum. På YouTube kan du lære mere om Bubbers rejse fra Danmark til Dhaka.