Indonesien

Her på siden kan du læse om vores generelle arbejde i landet. Hvis der opstår uroligheder eller lignende i det område, hvor dit sponsorbarn bor, hører du fra os via mail, hvis sponsorbarnet bliver direkte påvirket.

Et barn i Indonesien har mindre chance for at fejre sin fem-års fødselsdag end et barn i Danmark. Vold og fattigdom er bare nogle af de problemer, der ligger til grund for det. Mange piger bliver diskrimineret alene på grund af deres køn og giftet bort, mens de stadig er børn.

Hvis du har et sponsorbarn i Indonesien, er du med til at bekæmpe børnedødelighed, bl.a. ved at udbrede viden om god ernæring. Du bidrager i kampen mod børneægteskaber, du er med til at give flere børn adgang til skole og få flere unge i arbejde, og du beskytter børn mod vold og overgreb. Du er med til at gøre lokalsamfundene mere modstandsdygtige over for klimaforandringer, og så er du med til at styrke levevilkårene hos børn, unge og deres familier, så de kan skabe en bedre fremtid for sig selv og andre. Vores indsatser muliggøres både af sponsorernes bidrag, enkeltdonationer og de midler, vi modtager fra private fonde og institutionelle donorer.

Vores indsatser muliggøres både af sponsorernes bidrag, enkeltdonationer og de midler, vi modtager fra private fonde og institutionelle donorer.

Læs mere om, hvordan vi arbejder

Mød et sponsorbarn

Hvordan er det egentlig at være sponsorbarn? Hør Maticia fra Indonesien fortælle!

Velkommen til Indonesien!Velkommen til Indonesien!

Vil du være sponsor for et barn?

Når du bliver sponsor, støtter du ikke kun det enkelte barn.

Som sponsor er du med til at ændre livet for børn og unge i verdens mest udsatte områder. Du kan følge med i sponsorbarnets liv gennem billeder, og du har mulighed for at skrive breve med sponsorbarnet.

Læs mere om at være sponsor

På øen Lembata i Indonesien er befolkningen hårdt ramt af klimaforandringer. Temperaturerne er høje, og der hænger små, fine støvpartikler i luften, som kan gøre det svært at trække vejret. Der falder sjælendt regn, og mængden af planter og træer, som ellers vil kunne hjælpe til bedre luftkvalitet og skygge, er lav. ”Vi er ofre for klimaforandringer,” siger 18-årige Eping, der har deltaget i en af de træninger, vi har haft i lokalområdet. Hun har lært at lave små vandhaner – såkaldte tippy taps – ud af plastikflasker, lært at filtrere vand og hvordan man på en smart måde kan vande landbrugsjorden. Hun er fast besluttet på at gøre en positiv forskel for klimaet, og nu dyrker hun selv grøntsager, frugt og medicinske planter i sin have.

Vores arbejde i Indonesien

Indonesien er et land i Sydøstasien. Det ligger mellem Det Indiske Ocean og Stillehavet og består af mere end 17.000 øer, herunder Sumatra, Java, Sulawesi og dele af Borneo og Ny Guinea.

Plan International begyndte at arbejde i Indonesien i 1969. 

Som sponsor er du med til at støtte de programmer og aktiviteter, vi har i Indonesien med fokus på at engagere og løfte de børn og unge, som er særligt udsatte, bl.a. som følge af forældede kønsnormer og klimaforandringer. Som sponsor er du med til at sikre oplysning til forældre om, hvad god børneopdragelse er – med fokus på at sikre god ernæring og give børn en god barndom med plads til leg og læring. Du er med til at beskytte børn og unge mod vold og overgreb og give flere adgang til uddannelse, sundhedsydelser og jobs. Vi oplyser lokalsamfund om alles ret til at bestemme over egen krop. Du er med til at forbedre hygiejneforholdene og forebygger mod og forbereder lokalbefolkninger på klimakatastrofer, ligesom din støtte kan gå til at udbrede nødhjælp, hvis katastrofen sker.