Liberia

Her på siden kan du læse om vores generelle arbejde i landet. Hvis der opstår uroligheder eller lignende i det område, hvor dit sponsorbarn bor, hører du fra os via mail, hvis sponsorbarnet bliver direkte påvirket.

Et barn i Liberia har langt mindre chance for at blive fem år gammel end et barn i Danmark. Børnedødeligheden er meget høj, bl.a. på grund af fattigdom og sygdomme som malaria. På grund af forældede kønsnormer bliver mange unge piger omskåret, gift bort, dropper ud af skolen og bliver gravide meget tidligt. Mange unge mødre dør i barselssengen.

Hvis du har et sponsorbarn i Liberia, er du med til at bekæmpe den høje børnedødelighed. Du bidrager til kampen mod børneægteskaber og tidlige graviditeter og er med til at give flere børn adgang til skole og få flere unge i arbejde. Du beskytter børn mod vold og overgreb, herunder også omskæring af piger, og er med til at styrke levevilkårene hos børn, unge og deres familier, så de kan skabe en bedre fremtid for sig selv og andre.

Vores indsatser muliggøres både af sponsorernes bidrag, enkeltdonationer og de midler, vi modtager fra private fonde og institutionelle donorer.

Læs mere om, hvordan vi arbejder

Mød et sponsorbarn

Hvordan er det egentlig at være sponsorbarn? Hør Faith fra Liberia fortælle!

Velkommen til Liberia!Velkommen til Liberia!

Når du bliver sponsor, støtter du ikke kun det enkelte barn.

Som sponsor er du med til at ændre livet for børn og unge i verdens mest udsatte områder. Du kan følge med i sponsorbarnets liv gennem billeder, og du har mulighed for at skrive breve med sponsorbarnet.

Læs mere om at være sponsor

Med sponsorernes støtte har Plan International i Liberia i samarbejde med de lokale ledere i Bomi County opstillet to moderne vandstationer med en hane, hvor de lokale kan komme og hente rent vand. Derudover er der blevet bygget børnevenlige, offentlige latriner. Før de nye faciliteter benyttede de lokale sig af åer og floder, når de skulle indhente vand til madlavning osv. Med det fulgte også en stor risiko for sygdomme som diarré og kolera. Der er mere end 5.000 sponsorbørn i Bomi County, og mange af dem har nu adgang til rent vand – og undgår på den måde de værste sygdomme.

Vores arbejde i Liberia

Liberia ligger i det vestlige Afrika og grænser op til Sierra Leone, Guinea og Elfenbenskysten. Det officielle sprog i landet er engelsk.

Plan International begyndte arbejdet i de mest sårbare områder i Liberia i 1981, og vendte tilbage til landet igen i 2007 efter afslutningen af krigen i landet. Vi er en af de største børnerettighedsorganisationer i landet og har fokus på at støtte de mest marginaliserede børn og unge.

Som sponsor er du med til at beskytte børn mod alle former for overgeb og vold, herunder børneægteskaber, omskæring af piger og tidlige graviditeter. Du er med til at bekæmpe sygdomme som malaria, kolera og diarré med bedre adgang til hygiejne og sanitet. Du bidrager til vores arbejde for at forbedre børns adgang til skolegang og uddannelse og støtter unge i at få adgang til jobs og er med til at give unge, særligt piger, en stemme, så de kan være med til at påvirke de beslutninger, der bliver truffet i deres samfund.