Sudan

Her på siden kan du læse om vores generelle arbejde i landet. Hvis der opstår uroligheder eller lignende i det område, hvor dit sponsorbarn bor, hører du fra os via mail, hvis sponsorbarnet bliver direkte påvirket.

Et barn i Sudan har markant mindre chance for at fejre sin fem-års fødselsdag end end et barn i Danmark. Fattigdom, konflikter, mangel på rent drikkevand og underernæring er bare nogle af de problemer, der ligger til grund for det. Sygdomme som diarré og malaria er meget almindelige – og ofte dødelige for børn, hvis der ikke gives behandling. Landets kulturelle normer og fattigdom er medvirkende til, at piger generelt ikke har samme muligheder som drenge.

Hvis du har et sponsorbarn i Sudan, er du med til at bekæmpe den høje børnedødelighed. Du bidrager i kampen mod børneægteskaber og omskæring af piger, du er med til at give flere børn adgang til skole og få flere unge i arbejde, og du beskytter børn mod vold og overgreb. Du er med til at styrke levevilkårene hos børn, unge og deres familier, så de kan skabe en bedre fremtid for sig selv og andre.

Vores indsatser muliggøres både af sponsorernes bidrag, enkeltdonationer og de midler, vi modtager fra private fonde og institutionelle donorer.

Læs mere om, hvordan vi arbejder

Mød et sponsorbarn

Hvordan er det egentlig at være sponsorbarn? Hør Yassin fra Sudan fortælle!

Velkommen til Sudan!Velkommen til Sudan!

Vil du være sponsor for et barn?

Når du bliver sponsor, støtter du ikke kun det enkelte barn.

Som sponsor er du med til at ændre livet for børn og unge i verdens mest udsatte områder. Du kan følge med i sponsorbarnets liv gennem billeder, og du har mulighed for at skrive breve med sponsorbarnet.

Læs mere om at være sponsor

Siden 2022 har mange lande i Afrika været hårdt ramt af forskellige kriser, herunder fødearekrise. Sudan er ingen undtagelse. I staten Kassala, hvor Ahmed bor med sin datter, lider mere end en fjerdedel af børnene fra akut fejlernæring. 42 procent er undervægtige. Derfor uddeler vi nødhjælp og foretager sundhedstjek i nogle af de mest afsidesliggende samfund. For Ahmeds datter betyder de faste sundhedstjek, at hun får den næring, hun skal have. Den rigtige næring til børn under fem år kan have afgørende betydning for, om de får et sundt og langt liv.

Giv nødhjælp til børn og familier på flugt i Sudan

Vores arbejde i Sudan

Sudan er et land i Østafrika. Landet grænser bl.a. op til til Egypten, Rødehavet, Etiopien og Sydsudan. I landet ligger bl.a. den tørre Sahara-ørken, men det indeholder også et rigt dyreliv på savanner og i regnskove. Men væbnede konflikter og klimaforandringerne truer med at ødelægger millioner af menneskers liv i landet og forstærke den fattigdom og de konflikter, der allerede eksisterer i landet.

Plan International begyndte at arbejde i Sudan i 1977 for at skabe bedre vilkår for børn.

Som sponsor er du med til at støtte de programmer og aktiviteter, vi har i Sudan med fokus på at engagere og løfte de børn og unge, der er særligt udsatte under længerevarende kriser. Som sponsor er du med til at sikre, at børn, unge og deres familier på flugt får den nødvendige hjælp, herunder adgang til rent vand og mad. Du er også med til at beskytte børn og unge mod vold og overgreb samt give flere adgang til uddannelse og sundhedsydelser. Derudover er du med til at give flere unge træning i forskellige færdigheder, så flere kan få et job.