Her er fem gode historier til sommerferien

Af Claus Randrup og Cathrine Nørgaard

Krig i Ukraine. Stigende fødevarepriser. Sult i Afrika. Det første halvår af 2022 har været mildest talt udfordrende. Derfor minder vi her om nogle af de gode ting, der er sket frem til nu over hele verden.

Filippinerne forbyder børneægteskaber

Vi havde knapt nok forladt 2021, før årets første, gode nyhed landede: I Filippinerne er det nu forbudt at gifte sig før, man fylder 18 år. Et forbud mod børneægteskaber er et vigtigt skridt for piger og kvinders rettigheder.

Læs eller genlæs nyheden

Sponsorbørn som Jeniffer får jobmuligheder

I forbindelse med kvindernes kampdag hyldede vi de kvinder, som går imod stereotyperne og klarer sig godt i det, der typisk betragtes som et ”mandedomineret” fag. Tidligere sponsorbarn Jeniffer er i dag en succesfuld svejser.

Læs hendes historie

Ukrainske børn på flugt får støtte gennem leg

Krisen i Ukraine har haft store konsekvenser for millioner af mennesker. Takket være jeres støtte samt støtte fra Udenrigsministeriet, har vi oprettet mobile væresteder i Moldova, hvor psykologer hjælper børnene gennem traumerne. I artiklen kan du møde vores kolleger og lære mere om, hvilken forskel vi konkret har gjort for børnene:

Læs artiklen

1.615 gavekurve til Burkina Faso

I julen 2021 bad vi jer om støtte til mennesker i Burkina Faso, der manglede mad. I var med til at sende intet mindre end 1.615 gavekurve afsted til familier i det vestafrikanske land Burkina Faso. I artiklen kan du bl.a. møde N. Denis Elie, som var en af dem, der modtog en gavkurv.

Læs historien og se gavekurven

Syriske flygtninge i Jordan går en bedre fremtid i møde

Med over 1,3 millioner syriske flygtninge er Jordan blandt de lande i verden, der har modtaget flest flygtninge fra det konfliktramte Syrien. Med en bevilling fra Novo Nordisk Fonden på 200 mio. kr. står PlanBørnefonden de kommende år i spidsen for en indsats, der skal sikre, at flere unge syriske flygtninge kommer i uddannelse og ind på arbejdsmarkedet.

Læs historien om det kommende projekt

Resultater som disse kan kun ske, fordi danskerne er sponsorer for mere end 50.000 børn over hele verden. Den vedvarende støtte sikrer, at vi kan være til stede i lokalsamfundene i lang tid, opbygge tillid og skabe forandring. Vores langvarige tilstedeværelse er desuden med til at tiltrække yderligere støtte fra fonde og virksomheder. Tak for jeres støtte!