Josephine Skriver: “Som sponsor løfter du et helt samfund”

Af Kirsten Brogaard

Hun rejser verden rundt på første klasse for modebrands som Vogue, Victoria’s Secret og Maybelline. Men i en ny DR-dokumentar kan du følge Josephine Skriver på en helt anden slags rejse til Uganda som ambassadør for PlanBørnefonden.  

På rejsen mødte hun sit sponsorbarn, to-årige Shatrah, og hendes familie.

”Det var en fantastisk oplevelse at møde familien. Vi satte os ned og fik en god snak om, hvordan de får deres hverdag til at hænge sammen. Hvordan de får mad på bordet ved at arbejde i markerne, og hvordan de kæmper for, at alle børnene kan komme i skole,” siger Josephine Skriver.

Meget mere end at støtte et barn

På rejsen lærte Josephine Skriver, hvad det vil sige at støtte et sponsorbarn. Støtten kommer nemlig ikke kun barnet til gode.

I videoen fortæller Josephine Skriver mere om, hvad det vil sige at være sponsor.

Josephine Skriver er sponsor: "Det handler ikke bare om at sponsorere et barn"Josephine Skriver er sponsor: “Det handler ikke bare om at sponsorere et barn”

”Jeg vil enormt gerne være med til forklare, hvor meget PlanBørnefonden faktisk gør. Der er så meget mere til det end at støtte et barn. Du støtter et helt samfund. Du sørger for, at hele samfundet bliver løftet, fordi du bidrager til at bygge skoler og toiletter og sikre rent vand tættere på byerne,” siger Josephine Skriver.

”Jeg kommer aldrig til at forstå, hvad det vil sige at være så bange og blive udsat for vold og seksuelle overgreb, på den måde som de har, men det kom alligevel bag på mig, hvor meget jeg havde til fælles med de kvinder, jeg mødte i Uganda. Hvor meget af det, de kæmper imod, jeg selv har oplevet. Jeg har selv siddet i et tog og haft det ubehageligt. Jeg er selv gået hjem en mørk aften og tænkt, at det ikke er rart, det her.”

Læs mere om at være sponsor

I DR-dokumentaren kan du bl.a. møde Faridah, som kæmper for forandring i Kampala. Foto: Signe Vilstrup.

Kvinderne her kører en slags minibusser og kæmper for ligestilling mellem kønnene. Dem kan du også møde i dokumentaren. Foto: Signe Vilstrup.

Faridah og en lang række andre kvinder er del af en fotoudstilling kaldet ‘Søster’. Læs mere om den her. Foto: Signe Vilstrup.

De unge kvinder i Søster-udstillingen kæmper for retten til at gå i skole og bestemme over egen krop og fremtid. Som PlanBørnefonden-ambassadør sætter Josephine fokus på deres kamp. Foto: Signe Vilstrup.

Josephine Skriver

  • 29 år
  • Ambassadør for PlanBørnefonden siden 2021
  • Model med over 300 modeshows på CV’et – blandt andet for Chanel, Oscar de la Renta, Dolce & Gabbana og Victoria’s Secret
  • Med sine 8,2 millioner følgere på Instagram er hun Danmarks ubestridte største influencer målt på følgere
  • Direktør i virksomheden JOJA, der sælger træningstøj og træningsprogrammer på Instagram, og som hun har stiftet med kollegaen Jasmine Tookes
  • Bor i Los Angeles med sin mand, musiker Alexander DeLeon
  • Aktuel i DR-dokumentaren ”Kunsten at være Josephine Skriver” som kan ses på DR1 og DR TV