Kom med på Period-tour med PlanBørnefonden og Kh. Underlivet

Af Kirsten Brogaard

Vær med til at markere menstruationsdagen med humor, højt humør og fokus på menstruationens op- og nedture, tabuer, myter og fakta.

I anledning af den internationale menstruationsdag bryder vi tabuet om menstruation og inviterer til festlige menstruationsevenst i Aalborg, Århus og København.

Vind fede præmier og prøv virtual reality, som tager dig med til Kibera i Kenyas hovedstad Nairobi, hvor mange menstruerende kæmper for at få råd til bind.

DU KAN OPLEVE:

Foto: Malene Nelting

Emma Libner

Emma Libner er kendt fra Instragram-profilen @kh_underlivet, hvor hun sammen med sine over 18.000 følgere snakker åbent og (k)ærligt om underlivet. Emma Libner er uddannet journalist samt cand.mag. i kultur og formidling, og hun er aktuel med bogen “Kh. Underlivet” om skam, lyst og menstruation.

Sanne Søndergaard

Sanne Søndergaard er komiker og forfatter. I 2021 udgav hun bogen “F-ordet” om feminisme og i sit show gør hun kærligt grin med tabuet omkring menstruation og ser på absurditeterne i de situationer, man som menstruerende havner i, når menstruation, gennemblødninger og smerter holdes skjult.

Shabnam Azizi

Shabnam Azizi er sexolog og jordemoder. Hun er aktuel som ekspert i programmerne ‘Sex med P3’ på DR. Shabnam mener, at tabu og negative følelser om menstruation skal erstattes med nysgerrighed og opmærksomhed på, hvad der sker med kroppen under en menstruation. 

Menstruation verden rundt
Overalt i verden holdes menstruation skjult. Test din viden om menstruationsmyter og bliv klogere på, hvordan unge i verdens mest udsatte områder bryder tabuet og kæmper for ligestilling. 

Eventsene foregår fra kl. 19-21. Dørene åbner kl 18.30.


Billetter:

Donér 50 kroner til PlanBørnefondens arbejde og modtag en billet til arrangementet.

Vigtigt:
Du er meget velkommen til at donere mere end 50 kroner, men der medfølger kun én billet per donation. Ønsker du flere billetter, skal du lave det antal donationer, som du ønsker billetter.

Pengene går til bind og oplysning til menstruerende i verdens mest udsatte lande. Du kan læse mere om, hvad pengene går til her.


PERIOD TOUR:

Afholdt: den 22. maj 2023: North Urban Art Studio, Aalborg

Adresse: Akvavitvej 23, 9000 Aalborg


Afholdt: den 23. maj 2023: Institut for (X), Århus

Adresse: Skovgaardsgade 5C, 8000 Aarhus


26. maj 2023: Ungdommens Demokratihus, København

Adresse: Slagtehusgade 10a, 1715 København

Eventsene foregår fra kl. 19-21. Dørene åbner kl 18.30.


Hør podcasten “Cyklus”

Lyt til vores podcast “Cyklus”, hvor tv-vært Anna Lin, radiovært Maria Fantino, sangerinde Annika Aakjær, Sanne Søndergaard, Emma Libner, historiker Mette Byriel-Thygesen fra Nationalmuseet og unge kvinder fra Danmark, Kenya og Uganda fortæller personlige historier om, hvordan tabuet omkring menstruation har påvirket dem.

Hør “Cyklus” her.