Ph.d.-studerende fra Togo: Jeg er kun nået hertil med hjælp fra min sponsor

Af Cathrine Nørgaard

Tidligere sponsorbarn Prosper Takougnadi fra Togo fik håb og motivation i kontakten med sin sponsor. I dag læser han en ph.d. og arbejder på deltid som oversætter for Plan International Togo.

Allerde for to år siden kunne vi fortælle historien om Prosper Takougnadi (også kaldet Pibouwé) fra Togo. Dengang var han lige blevet færdig med sin kandidatuddannelse og kæmpede for at finde arbejde i en tid, der var præget af COVID-19-restriktioner.

Læs interview med Prosper

Prosper drømte om at skrive en ph.d. og gøre en forskel for børn i sit lokalsamfund, på samme måde som han selv har fået støtte som barn. I dag er han godt på vej til at fuldføre sine drømme. Han er begyndt at læse sin ph.d. på engelskstudiet på universitetet i Kara, og han arbejder deltid som oversætter hos Plan International Togo.

Prospers hjerte banker for børn og unges rettigheder, og han har et særligt fokus på ulighed mellem kønnene: “Så snart folk begynder at inkludere kvinderne i flere og flere ting, kan man se mange ting ændre sig positivt,” siger han.

”Min sponsor gav mig håb, motiverede mig og opfordrede mig til at gå i skole. Det var meget vigtigt for mig at få det at vide, og det blev nødvendigt for mig at studere. Jeg har kun nået så langt i min uddannelse, fordi jeg tidligt i min barndom modtog den gave at få en sponsor,” fortalte Prosper allerede for to år siden.

Vi har mødt Prosper i Togo til en snak om, hvad hans sponsor har betydet for hans skolegang. Se interviewet i videoen.

Ph.d.-studerende fra Togo: Jeg er kun nået hertil med hjælp fra min sponsorPh.d.-studerende fra Togo: Jeg er kun nået hertil med hjælp fra min sponsor